WordPress güncellemesi nasıl yapılır sorusunun cevabını arayanlar, doğru yerdesiniz. Bu yazımızda wordpress nedir, wordpress ile oluşturulabilen web sitesi türleri örnekleri nelerdir, wordpress güncellemesi nasıl yapılır, wordpress neden güncellenmelidir, faydaları ve dezavantajları nelerdir, wordpress.com ve wordpress.org arasındaki farklar nelerdir bunlar üzerinde duracağız. O zaman hiç vakit kaybetmeden wordpress nedir ile başlayalım.

WordPress Nedir?

WordPress açık kaynaklı bir web sitesi oluşturma platformudur. Çeşitli web siteleri için çok yönlü bir içerik yönetim sistemidir. WordPress küçük ve büyük web siteleri için uygun kullanım sunmaktadır. Kurulumu ve kullanımı oldukça kolaydır. Genel olarak yazı ve sayfa oluşturma sistemi ile çalışmaktadır. Bu sayede yeni kategoriler ekleyerek kategorilere ait yazılar yazabilir çalışmalarım gibi sayfalar oluşturabilirsiniz. WordPress sayesinde web sitesi sahibi olabilir ve de sitenizin yönetimini basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Yazılımcıya ve tasarımcıya ekstra para ödemeden wordpress ile işlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz.

WordPress İle Oluşturulabilen Web Sitesi Türleri Örnekleri Nelerdir?

Web sitesine bloklar, e-ticaret web siteleri, sosyal ağlar, forum siteleri, üyelik gerektiren web siteleri,işletme web siteleri, üyelik web siteleri örnek verilebilir.

WordPress Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Güncelleme admin paneli üzerinden yapılabileceği gibi FTP  ile manuel olarak veya otomatik olarak da yapılabilir.

WordPress Güncellemesi Admin Paneli Üzerinden Nasıl Yapılır?

İlk olarak internet üzerinden https://wordpress.org/download/ adresine giriş yapılır.

Ana sayfa üzerinde yer alan download and install üzerine tıklanır.

Bu işlem ile wordpress yazılımı bilgisayara iner. İnen yazılıma tıklanıp aç komutu verildikten sonra açılan sayfada kullanıcı ismi ve kullanıcıya ait şifre yazılıp giriş kutucuğuna tıklanır.

Bu adımlar sonrasında admin’in paneline ulaşılmış olur.

Admin panelinde yer alan şimdi güncelle sekmesine tıklanır.

Bu sayede kişi güncelleme ekranına yönlendirilir.. 

En son olarak sayfanın altında yer alan güncelleme kutucuğuna tıklanır.

Bu adımların ardından wordpress güncellenmesi tamamlanmış olur.

WordPress Güncellemesi FTP Manuel Olarak Nasıl Yapılır?

İlk olarak internet üzerinden https://wordpress.org/download/ adresine giriş yapılır.

Ana sayfa üzerinde yer alan download and install üzerine tıklanır.

Bu işlem ile wordpress yazılımı bilgisayara iner. İnen yazılıma tıklanıp aç komutu verildikten sonra açılan sayfada kullanıcı ismi ve kullanıcıya ait şifre yazılıp giriş kutucuğuna tıklanır.

Açılan yeni sayfa üzerinde kontrol paneli sekmesine tıklanır.

Sonrasında ekrana gelen FTP hesapları başlığı seçilir.

Ekrana IP, şifre, port bilgilerinin yer aldığı bir tablo gelir. Bu bilgilerin tümü silinerek yeniden manuel şekilde doldurulup onay verildikten sonra gelen sayfalarda ileri komutu verilir.

En son olarak güncelleme kutucuğuna tıklanır.

Bu adımların ardından wordpress güncellenmesi tamamlanmış olur.

WordPress Güncellemesi Otomatik Olarak Nasıl Yapılır?

İlk olarak internet üzerinden https://tr.wordpress.org/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/ adresine giriş yapılır.

Sayfanın üzerinde yer alan indir kutucuğuna tıklanır.

Bilgisayara indirilen dosyaya çift tıklanıp aç komutu verilir. Ve açılan sayfada WordPress kullanıcı şifresi yazılarak giriş kutucuğuna tıklanır.

En son olarak güncelleme kutucuğuna tıklanır ve tamamlanma uyarısının gelmesi beklenir.

Bu adımların ardından wordpress güncellenmesi tamamlanmış olur.

WordPress Neden Güncellenmelidir?

Güncellemeler sayesinde hatalar ve çeşitli güvenlik zayıflıkları düzeltilmiş olur. Yeni özellikler ve işlevsellikler eklenmiş olur. Güncelleme ile birlikte hız artar ve  performansta artış gözlenmiş olur.

WordPress kullanırken yedekleme sürecini alışkanlık haline getirmeniz sizin faydanıza olacaktır. Güncelleme sonrasında ise eklentilerinizi tekrar etkinleştirmeniz gerekmektedir.

WordPress Faydaları Nelerdir?

 Wordpress’in kullanımı kolay ve  maliyeti ücretsizdir. Ayrıca kod bilmeye gereksinim duymadan güvenilir bir şekilde web sitesi oluşturulabilir. Hızlı çalıştığı için kullanıcı dostu  özelliğine sahiptir. Arama motorlarının desteklediği SEO dostudur. Ve de temaları ile son derece özelleştirilebilir olması en güzel faydaları arasında yer almaktadır.

WordPress’in Dezavantajları Nelerdir?

WordPress işlemcinin fazla yorulmasına neden olmaktadır.

Açık Kaynak koduna sahip olduğu için özel yazılımlar karşısında bazen güvensiz olabilir.

Kullanılan eklenti ve temaların her zaman güncellenmesi ihtiyaç vardır.

WordPress.com İle WordPress.org Arasındaki Fark Nedir?

WordPress kullanıcıları genellikle wordpress.com ile wordpress.org arasındaki farkı merak etmektedir. Bu iki sistemin  kullanım alanları tabii ki de birbirinden farklıdır. WordPress.com,  kullanıcılarına blog sayfaları yapmasında yardımcıdır. Bu sistem ile ekstra ücret ödemeden blog sayfası oluşturulabilir. WordPress.org ise içerik yönetim sistemidir. Kullanıcıların kolay kullanılabileceği bir sistem olarak geliştirilmiştir.  WordPress.org wordpress.com’dan daha geniş bir içeriğe sahiptir. WordPress.org daha profesyonel bir çalışma imkanı sunarken wordpress.com daha amatörce bir çalışma imkanı sunmaktadır. İhtiyacınıza en uygun olan web sitesini tasarlayabilir ya da web sitenizi baştan inşa edebilirsiniz.

Türkiye’de hosting artık daha.net! Bu içeriklere ve hizmetlerimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bu yazıyı yararlı buldunuz mu ?