Hangi sektörde olursa olsun işletmeler internet üzerinden hizmet vermeye başladığında büyüme konusunda önemli avantajlar elde ediyor. Satışını yaptıkları ürün veya hizmetler daha geniş kitlelere ulaşıyor. Hedef kitleye ulaşmak için daha etkili yöntemler kullanıyorlar. Web siteleri için hosting çeşitleri bu bağlamda önemli bir konudur. Çünkü kullanacağınız hosting paketi internet operasyonunuzla ilgili bazı avantajlar sağlar. Hosting çeşitlerinden biri olan WordPress hosting web sitelere sunduğu avantajlarla dikkat çekmekte. Bu avantajların neler olduğunu bilirseniz işletmenizi büyütmek için bunlardan yararlanabilirsiniz. Bu yazımızda, öncelikle WordPress hostingi kısaca tanıtacağız. Ardından WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri paylaşacağız.

WordPress Hosting Nedir?

Öncelikle biraz WordPress hostingden bahsedelim. Kısaca ifade etmek gerekirse WordPress hosting, WordPress tabanlı internet sitelerinin yararlandığı hosting hizmetidir. Aslına bakarsanız WordPress, birçok internet kullanıcısı için sadece bir blog oluşturma platformudur. Fakat WordPress’in sunduğu imkanlar bununla sınırlı değildir. Barındırma hizmetleri konusunda da WordPress bazı olanaklar sunar. Özellikle amatör blog yazarlığı veya hobi siteleri için ücretsiz WordPress hosting çözümleri güzel bir imkandır. Ne var ki, bunlar WordPress’in çok küçük bir bölümünü kullanmanıza izin verir. Birçok eklentiyi kullanabilmeniz için WordPress sizi ücretli paketlere yönlendirir. Bu yüzden WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri için daha farklı çözümler gerekir.

İnternet üzerinden profesyonel bir iş yapacaksanız WordPress’ten farklı şekillerde yararlanmanız mümkün. Fakat ücretsiz WordPress hosting çözümleri ihtiyaçlarınızı karşılamada yetersiz kalır. Hosting firmanız üzerinden alacağınız WordPress hosting hizmeti ise istediğiniz profesyonel çözümlere ulaşmanızı sağlar. Nitekim bu hizmetlerin en önemli özelliği, WordPress için özel birtakım optimizasyonlar içermesidir. WordPress site kurmak ve yönetmek böylelikle kolaylaşır. İlgili optimizasyonlar sayesinde web siteler SEO dahil birçok konuda daha ileri çözümlere ulaşır. Sunucu ve hosting tarafında ihtiyaç duydukları kaynaklara, güvenlik önlemlerine, mail hesabı ihtiyaçlarına ve daha pek çok şeye kolayca erişirler.

Bu bağlamda birçok kullanıcı, WordPress hosting ile web hosting arasındaki farkları merak eder. Her şeyden önce, WordPress hostingde otomasyon kurulumu ve yönetimi son derece basittir. Bu konuda deneyimi olmayan kullanıcılar bile ilgili yönlendirmeler sayesinde sadece birkaç adımda bu işlemleri gerçekleştirir. WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri bu bağlamda çok daha hızlı sonuçlar verir. Oysa web hosting hizmetlerinde kurulum ve veritabanı işlemleri daha karmaşıktır. WordPress hostingde merkezi işlem birimi ve bellek özellikleri de diğer hosting çeşitlerine oranla daha fazladır. Ayrıca yedekleme konusunda da WordPress hostingin avantajları yüksektir. Diğer hosting çeşitlerinde yedeklemeler belirli aralıklarla gerçekleşir. WordPress hostingde ise otomatik yedekleme işlemi günlük olarak gerçekleşir.

WordPress Hosting ile İşletme Nasıl Büyütülür?

Hosting çeşitleri konusunda tercihiniz WordPress hostingden yanaysa web operasyonunuz için bazı avantajlar elde edersiniz. Bu avantajlar işletmenizi büyütmek için size birbirinden önemli fırsatlar sunar. Örneğin siteniz için birçok eklenti, paketinizle birlikte yüklü olarak gelir. Bu eklentiler hem site yönetiminde hem de SEO tarafında pek çok bakımdan avantaj sağlar. İyi de bir domain seçiminiz varsa işletmeniz web olanaklarını ciro ve kârlılık artışında daha etkin şekilde kullanır. Yazımızın bu kısmında, WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri paylaşacağız.

Alan Adınız Hizmet Alanınızla Uyumlu Olmalı

İnternet üzerinden hizmet verecek web sitelerinin hosting paketi seçiminden önce dikkat etmeleri gereken bazı konular vardır. Bunların başında alan adı seçimi gelir. Domain name olarak da bilinen alan adı, web sitesinin dijital dünyada bir tür marka kimliğidir. Söz konusu olan bir e-ticaret sitesiyse, kullanışlı bir alan adı seçimi sitenin rekabet gücünü doğrudan etkiler. Akılda kalıcılığı düşük, telaffuzu zor domainler kullanıcılar üzerinde olumsuz etki yaratır. En hızlı WordPress hosting hizmetleri bile bu tür durumlarda kullanıcı davranışlarını yeterince olumlu etkilemez. İnternet üzerinden online alışveriş işine girecekseniz e-ticaret siteleri için alan adı seçimi konusunda püf noktalarını linkteki yazımızda bulabilirsiniz.

Sektörünüzle Uyumlu ve İşlevsel Bir Tema Kullanın

Web siteniz için belirleyeceğiniz tema, internet operasyonunuzu hızlı şekilde yürütmeye imkan sağlamalı. Gereğinden fazla menüye, kategoriye veya subdomaine sahip sitelerde kullanıcılar kafa karışıklığı yaşar. WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri içinde temanızın basit ve şık olması gerekir. Sitenizin faaliyet alanı, uygun tema seçiminde en önemli belirleyicidir. Örneğin moda, sağlık, güzellik gibi alanlarda görsellik çok daha ön plandadır. Bu alanlarda WordPress birbirinden güzel tema seçeneklerine sahip. Fakat dilerseniz uygun bir tema seçimi için ücretli seçenekleri de değerlendirmeniz mümkün.

Bununla birlikte, e-ticaret siteleri söz konusu olduğunda WordPress çözümleri her zaman için yeterli değildir. Online alışveriş sitelerinde üst ve yan menü, ürün ve kategori sayfaları ve diğer subdomainler için daha farklı çözümler gerekir. WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri bağlamında bu tür farklılıklara dikkat etmelisiniz. Online alışveriş sektörüne yeni giriş yapacaksanız WordPress temaları bir süreliğine işinizi görür. Hosting WordPress kurulumu bu ilk aşamada hızlı ve pratik çözümler sunar. Fakat işletmenizi büyütmek için yazılım tarafında özel çözümlerden yararlanmanız gerekir. Bu noktada WordPress altyapısını özellikle blog için kullanabilirsiniz. Ayrıca kurumsal sayfalarınız için de bu altyapı pratik çözümler sunabilir.

SSL Sertifikası Güvenlik İçin Olmazsa Olmazdır

Web sitenizin sunduğu kullanıcı deneyimini güvenli hale getirmek için SSL sertifikası kullanmanız gerekir. Günümüzde bu hizmet tüm hosting paketlerinde standart bir hizmet haline geldi. Bu sertifika web sitesinin kimliğini doğrular ve şifreli bir bağlantı oluşturur. Böylelikle sunucu ile tarayıcı arasında güvenli veri akışı gerçekleştirir. WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri içinde bu konuda da gerekli aksiyonları mutlaka almalısınız. İnternet kullanıcılarının önemli bir bölümü, SSL sertifikası bulunmayan siteleri tıklamama eğilimindedir. Bu siteler organik aramalarda da dezavantajlı konumdadır. Bu konuda yapacağınız ihmal, ciro ve kârlılığınızı olumsuz etkiler.

e-Ticaret Eklentileriyle Sitenizi Geliştirin

İşletmeniz internet üzerinden bir ürün veya hizmet satışı gerçekleştirecekse e-ticaret uyumluluğuna sahip olmak durumundadır. Bu noktada bazı WordPress eklentileri, site yöneticilerine ihtiyaç duydukları çözümlere ulaşma imkanı sağlar. Hosting üzerinden WordPress kurulumu gerçekleştirirken e-ticaret eklentileri konusunda çeşitli alternatiflerle karşılaşırsınız. Bunlar içinde en popüler olanlarından biri WooCommerce eklentisidir. Bu eklenti sayesinde örneğin ürün sayfalarınızı ihtiyaçlarınıza göre özelleştirme imkanı kazanırsınız. Bu düzenleme sayesinde ziyaretçileriniz, satın almak istedikleri ürün veya hizmetler hakkında daha kolay şekilde bilgi sahibi olur.

Bu bağlamda faydalı bir diğer e-ticaret eklentisi Easy Digital Downloads eklentisidir. Satışını yapacağınız ürün veya hizmet dijital bir ürünse aradığınız çözümleri bu eklenti karşılar. Bir diğer eklenti ise MemberPress eklentisidir. Eğer abonelikler için otomatik faturalandırma özelliği arıyorsanız bu eklenti iyi bir seçimdir. Ayrıca ödeme entegrasyonu ve üyelere özel hizmetler konusunda da bu eklenti çok işinizi görür. WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri içinde bu tür eklentileri mutlaka araştırmalısınız. Bu konuda dilerseniz hosting firmanızdan da danışmanlık desteği almanız mümkün. Hosting firmanızın yapacağı incelemenin ardından siteniz için faydalı eklenti çözümlerini hosting WordPress hesabınızdan kullanabilirsiniz.

SEO Eklentilerinden Mutlaka Yararlanın

WordPress’i dünya genelinde en popüler içerik yönetim platformu haline getiren nedenlerden biri, SEO alanında sunduğu çözümlerdir. WordPress hosting ile birlikte ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz SEO eklentileri sayesinde içeriklerinizi ilgili aramalarda daha üst sıralara taşıma imkanı elde edersiniz. Başta Yoast olmak üzere SEO alanında işinize yarayacak çeşitli eklentiler WordPress hostingde kullanımınıza hazır durumdadır. Dilerseniz ilgili aktivasyonları gerçekleştirerek daha üst paketlere geçebilirsiniz. WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri içinde SEO eklentileri sayesinde sitenize daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz. Bu durum ciro ve kârlılık konusunda da birçok fırsat sağlar. Daha gelişmiş çözümler için dilerseniz SEO için sunucu optimizasyonu desteği konusunda servis sağlayıcınızla iletişime geçebilirsiniz.

Ziyaretçilerinizin Sizinle İletişim Kurmalarını Kolaylaştırın

Web site yöneticilerine ulaşmak için farklı yöntemler vardır. Bunlar arasında mail ve telefon en yaygın olanlarıdır. Ayrıca sosyal medya hesapları üzerinden iletişim de yaygın bir yöntemdir. Bununla birlikte, sitenizde ziyaretçilerinizin size ulaşmasını kolaylaştırmak için özel bir iletişim formu oluşturmanızda yarar var. Böylelikle ziyaretçileriniz, diledikleri konuda talep, şikayet veya önerilerini size daha hızlı şekilde ulaştırır. WordPress bu konuda da birbirinden güzel ve etkili çözümler sağlamakta. WordPress hosting kurulumu sırasında dilediğiniz iletişim formunu sitenize yüklemeniz mümkün. Böylelikle WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri bu bağlamda da güzel sonuçlar verir. Kullanıcılarınızla artan etkileşim, sitenize duydukları güveni artırır. Bu da daha kalıcı ilişkiler kurmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda da ticari anlamda güzel sonuçlar verir.

Elektronik Yazışmalarınızı Kurumsal Mail Adreslerinizden Yapın

WordPress hosting konusunda bir diğer tercih nedeni de mail eklentileridir. İlgili kısımda etkinleştirme gerçekleştirdiğinizde çalışanlarınız için site uzantılı mail adreslerini oluşturma imkanı kazanırsınız. İşletmenizle ilgili yapacağınız elektronik yazışmaları hiçbir zaman şahsi mail adresinizle yapmamalısınız. Kurumsal mail hesapları üzerinden gerçekleşen yazışmalar işletmenizin kurumsal niteliğinin bir yansımasıdır. Şirket mail adreslerinden gelen veya giden mailler karşı taraf üzerinde daha yüksek bir güven yaratır. WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri içinde mail hesap yönetiminin de sunduğu pek çok kolaylık mevcut. Oluşturabileceğiniz maksimum mail hesabı sayısı ise paket içeriğinize göre değişir.

Otomatik Güncellemeleri Geciktirmeyin

WordPress tabanlı web sitelerinde performansın artmasını sağlayan en önemli konulardan biri de otomatik güncellemelerdir. WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri içinde buna da dikkat etmenizde yarar var. Performansın yanı sıra güvenlik konusunda da WordPress faydalı birçok çözüm sunar. Ancak bu çözümlerden etkin şekilde yararlanmanız için otomatik güncellemelerin gerçekleşmesi gerekir. WordPress’te belirli aralıklarla sürüm güncellemeleri gerçekleşir. Ve bu işlemler için site yöneticilerinin fazla bir şey yapmaları gerekmez. Web hosting ile WordPress hosting arasındaki farklar burada da kendini belli eder. Diğer hosting çeşitlerinde güncellemeler daha zahmetlidir. Ve daha fazla zaman alır. Oysa WordPress hosting bu konuda da avantaj sağlar. Şu şartla ki, her güncellemeyi zamanında devreye almalısınız. Güncellemelerdeki gecikmeler sitenizde hızı olumsuz etkiler. Aynı zamanda da güvenlik açığı yaratır.

Görsel Optimizasyonu İhmal Etmeyin

Web sitelerin yayınları ilerledikçe kullandıkları görsel sayıları artar. Bu artış bir süre sonra site üzerinde hız ve performans düşüklüğü riski yaratır. WordPress tabanlı bir siteniz varsa görsel optimizasyon konusunda uygun eklentileri rahatlıkla kullanmanız mümkün. Bunun için Eklentiler kısmından yapacağınız basit bir etkinleştirme işlemi yeterli olacaktır. Görsel optimizasyon eklentileri, WordPress kullanan web siteleri için en önemli eklentiler arasındadır. WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri arasında bu eklentilerin önemini hafife almamalısınız. Nitekim bu eklentiler sayesinde hosting hesabınızda gereksiz kaynak kullanımı gibi bir sorunla karşılaşmazsınız. WordPress’e eklenti ekleme konusunda bilgi ve deneyiminiz yoksa firmanızdan destek alabilirsiniz. Hosting WordPress kurulumu sırasında firmanız istediğiniz eklentileri sizin için etkinleştirecektir.

Sitenize Hız Kazandırmak İçin Önbellek Çözümlerinden Yararlanın

İşletmenizi büyütmek için web siteniz üzerinden vereceğiniz hizmetin niteliği önemlidir. Kullanıcılarınıza eğer yavaş bir web deneyimi sunarsanız bu bağlamda başarı düzeyiniz düşük kalır. Kullanıcılar tıkladıkları sayfaların hızlıca açılmasını ister. Sayfada görsellerin veya video dosyalarının geç açılması siteyi terk etme isteği yaratır. WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri içinde önemli bir konu da site hızını artırmaktır. Bu konuda WordPress hosting uygun cache çözümlerine kolayca ulaşmanızı sağlar. Üstelik bu çözümlerin bir kısmı ücretsizdir. Bu da pek çok iyileştirmeyi daha ekonomik şekilde yapmanızı sağlar. Örneğin blog tarzı bir içerik yayını için ücretsiz cache eklentileri yeterli olur. Bununla birlikte e-ticaret siteleri söz konusu olduğunda daha gelişmiş çözümler için diğer özellikleri aktive etmek gerekir.

Site hızınızı artırmak konusunda en gelişmiş çözümler için CDN hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Dünyanın farklı coğrafyalarında hizmet veren CDN sunucular, ağ gecikmelerini ciddi ölçüde önler. İnternet üzerinden bir web sitesini ziyaret etmek isteyen kullanıcılar, CDN sunucular sayesinde kendilerine en yakın coğrafi sunucuya bağlanır. Bu da site içi dosyalara erişim konusunda origin sunucuya oranla daha hızlı bir deneyim sağlar. Web sitenizin görsellerini, video dosyalarını veya kod satırlarını CDN sunucusuna cache’lerseniz çok daha hızlı bir kullanıcı deneyimine ulaşırsınız. WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri içinde CDN konusunda pratik çözümler bulmanız mümkün. CDN hakkında faydalı bilgiler için ise Sıfırdan Başlayanlar İçin CDN Rehberi başlıklı yazımızı tıklayabilirsiniz.

Hosting Firmanız İhtiyaçlarınızı Karşılamıyorsa Sitenizi Başka Bir Hostinge Taşıyın

Web hosting alanında olduğu gibi WordPress hosting alanında da firma seçimi önemlidir. Hizmet aldığınız hosting firması, sadece hosting tarafında değil, sitenizle ilgili her konuda sunucu ve diğer optimizasyonlar için de danışmanlık desteği sağlamalı. Satın aldığınız paket WordPress hosting kapsamında bu tür destekleri kapsıyorsa, sitenizde gerekli iyileştirmeleri kolayca sağlarsınız. Ne var ki WordPress hosting paketi satın almak isteyen kullanıcılar genellikle sadece fiyatları karşılaştırma eğilimindedir. Oysa firmanın sağlayacağı destek hizmetleri paket fiyatlarından çok daha önemlidir. Hizmetlerin yetersiz olması durumunda, elde ettiğiniz maliyet avantajı anlamını yitirir. İnternet üzerinden en uygun WordPress hosting paketi ararken firmayı incelemeyi de ihmal etmeyin. Bu konuda aceleci davranırsanız ileride firmanızla çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz. Böyle bir durumda WordPress hosting ile işletmenizi büyütme yöntemleri bağlamında sitenizi yeni bir hostinge taşımak daha etkili bir çözümdür.

En İyi WordPress Hosting Çözümleri İçin Adresiniz daha.net!

Aslına bakarsanız, WordPress sistemini diğer hosting paketleriyle de kullanmanız mümkündür. Fakat bu sistem, WordPress için özel olarak optimize edilmiş web sunucuları üzerinden daha hızlı çalışır. Bu da WordPress hosting paketlerini hız ve performans konusunda daha iyi bir seçim haline getirir. Dolayısıyla işletmenizi büyütmek için ihtiyaçlarınıza uygun bir WordPress hosting paketi kullanırsanız daha fazla avantaj elde edersiniz. Böylelikle disk ve bant genişliği, veritabanı gibi çözümlere optimize edilmiş şekilde ulaşırsınız. Hostinginizin bulunduğu sunucunun optimizasyonunda sorun yaşamazsınız.

Domain, hosting ve cloud sunucu çözümleri alanında lider oyunculardan biri olan daha.net, WordPress hosting konusunda ihtiyaçlarınıza uygun çözümler sağlıyor. WordPress hosting satın alma işlemlerinizi daha.net ayrıcalıklarıyla gerçekleştirmek için WordPress Hosting sayfamızı tıklayabilirsiniz. Bu sayfada Standart ve Pro paketlerimiz mevcut. İhtiyaçlarınıza en uygun paketi 12, 24 veya 36 aylık dönemlerle satın almanız mümkün. Ödeme işleminin ardından yapacağımız aktivasyon işleminden sonra hesabınız üzerinden WordPress hosting paketinizi kolayca kullanabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz teknik destek hizmetleri için ise bize destek@daha.net adresi veya +90 (212) 259 55 00 telefon numarası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de web hosting artık daha.net! Bu içeriklere ve hizmetlerimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bu yazıyı yararlı buldunuz mu ? 9