1.35$'dan başlayan fiyatlar ile hosting paketlerimiz! Paketleri Gör
Hosting paketleri için eklentilere mi ihtiyacınız var? Paketleri Gör
19$'dan başlayan fiyatlar ile sunucu yönetimi! Paketleri Gör
15$'dan başlayan fiyatlar ile Cloudlinux lisansları! Paketleri Gör
4.95$'dan başlayan fiyatlar ile domainleri inceleyin! Paketleri Gör
Cloud Sunucularımız ile en uygun fiyatlara, kaliteli hizmet alabilmeniz için aralıksız çalışıyoruz. Yeni dizayn edilen Dell R720 sunucularımız ile %99 uptime garantisi veriyoruz!
Bireysel ve kurumsal projeleriniz için özenle hazırlamış olduğumuz, Cloud sunucu paketlerimizi inceleyebilir ve sizin için en ideal sunucu paketini satın alabilirsiniz.
24.67$ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
589.53₺ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
41.67$ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
995.83₺ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
50.17$ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
1,198.98₺ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
67.17$ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
1,605.28₺ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
Ekonomik fiyatlara sahip sunucu paketleri arasından ihtiyaçlarınıza en uygun şekilde özel optimize edilmiş yüksek performanslı sunuculara seçerek dijital dünyadaki varlığınızı güçlendirebilirsiniz. Paylaşımlı hosting paketlerini kullanmak yerine kendi sunucunuzu kiralayıp ziyaretçilerinize yüksek hız ve performans sunabilirsiniz. Web sitenizin ihtiyaç duyduğu kaynakların yanı sıra sunucu işletim sistemini kendiniz seçebilir böylece bütçeniz için en uygun sunucuyu oluşturma avantajından yararlanabilirsiniz. Gerek bulut gerek fiziksel sunucularda tamamı size sunulan kaynakların, paylaşımsız olarak size rezerve edilmesinin konforunu yaşayabilirsiniz. Network altyapısı yedekli çalıştığından herhangi bir teknik sorun halinde farklı olumsuzluklarla karşı karşıya kalmazsınız.
Yüksek performansı ve yüksek kaynak kullanım alanıyla ön plana çıkan aynı zamanda en yeni işlemcilere sahip özel bulut sunucular sayesinde sizlere kiralama hizmeti veriyoruz. Web sitenizi Türkiye’nin en güvenli sunucularında barındırmak; hızlı, kaliteli ve güvenilir hizmeti en uygun fiyatlara almak için bizi tercih edebilirsiniz. Yeni dizayn edilen Dell R720 sunucularımız ile %99 uptime garantisinden yararlanabilirsiniz. Ticket sistemimiz aracılığıyla 7/24 iletebildiğiniz teknik destek talepleriniz en geç 60 dakika içinde yanıtlanır. Bu sayede herhangi bir aksaklık ile karşı karşıya kalmazsınız.
Cloud sunucu hizmetinde öne çıkan ortak özellikler.
Size en uygun sunucu ihtiyacınızı belirlemenize yardımcı olacak karşılaştırmalı özellik ve fiyat tablosuna göz atın!
24.67$ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
589.53₺ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
Yapılandır24.67$ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
589.53₺ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
Yapılandır41.67$ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
995.83₺ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
Yapılandır41.67$ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
995.83₺ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
Yapılandır50.17$ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
1,198.98₺ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
Yapılandır50.17$ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
1,198.98₺ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
Yapılandır67.17$ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
1,605.28₺ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
Yapılandır67.17$ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
1,605.28₺ / ay Uzun Süreli Alımda %20 İndirim
YapılandırTüm sunucu ihtiyaçlarınız için, özel çözümler üretmekteyiz.
20.50$ ‘dan başlayan fiyatlarla
489.95₺ ‘dan başlayan fiyatlarla
Paketleri Görüntüle Sunucu hizmetinizi kolay yönetmek için cPanel lisanslarını inceleyebilirsiniz.14.00$ ‘dan başlayan fiyatlarla
334.6₺ ‘dan başlayan fiyatlarla
Paketleri Görüntüle Sunucu hizmetinizi kolay yönetmek için Plesk lisanslarını inceleyebilirsiniz.12.00$ ‘dan başlayan fiyatlarla
286.8₺ ‘dan başlayan fiyatlarla
Paketleri Görüntüle Güvenli siteleriniz için Comodo SSL sertifikalarımızı inceleyebilirsiniz.4.00$ ‘dan başlayan fiyatlarla
95.6₺ ‘dan başlayan fiyatlarla
Paketleri Görüntüle Kesintisiz ve full senkronize Microsoft 365 mail hizmetlerini inceleyebilirsiniz.Sunucu, hosting ve çeşitli ürünlerimiz ile detaylı yazılarımıza göz atabilir ve çözümlerimizi inceleyebilirsiniz!
Bulut Sunucu (VDS) hakkında sıkça sorulan soruları sizler için cevapladık.
Sunucular; ağ verilerini, aygıtları ve sistemleri depolamak, işlemek ve yönetmek için oluşturulmuş yüksek güçlü bilgisayarlardır. Sunucu, bir ağ üzerinden yapılan istekleri kabul eden ve bunlara yanıt veren bir yazılım veya donanım aygıtıdır. İstekte bulunan ve sunucudan yanıt alan aygıta istemci denilir. İnternette, “sunucu” terimi genellikle bir web dosyası için istek alan ve bu dosyaları istemciye gönderen bilgisayar sistemini ifade eder.Ağ cihazlarını ve sistemlerini yeterli kaynaklarla sağlayarak kuruluşlara güç vererek işletmeler açısından kritik düzeyde ölçeklenebilirlik, verimlilik ve iş sürekliliği sağlarlar. Sunucular standart bir masaüstü bilgisayarın yapabileceği her şeyi ve daha fazlasını yapabilirler. Artan veya değişen sayıda cihaza, kullanıcıya ve iş yüküne hizmet etmek için ölçeklenebilirlik; ağ iş yüklerini işlemek için artan CPU ve RAM özellikleriyle yüksek işlem gücü; kritik sistemlerin çevrim içi ve kullanılabilir durumda kalmasını sağlamak için güvenilirlik; paylaşılan ağ kaynaklarına erişimi olan personel arasında iş birliği ve ağ cihazları üzerindeki stresi azaltabildiği için zaman içinde maliyet tasarrufu sunucuların sağladığı en önemli avantajlardır. Sunucular ağ kaynaklarını yönetir. Kullanıcılar; bir ağa erişimi kontrol etmek, e-posta göndermek/almak, bir web sitesini barındırmak için bir sunucu kurabilir. Bazı sunucular, genellikle belirli bir göreve adanmıştır. Ancak günümüzde birçok sunucu; e-posta, DNS, FTP ve hatta bir web sunucusu durumunda birden fazla web sitesinin sorumluluğunu üstlenir.
Dedicated sunucu, web sitelerini veya uygulamaları barındırması gereken tek bir işletme için bilgi işlem kaynakları sağlar. Özel sunucular, işletmelere trafiği barındırmak ve yönetmek için birçok seçenek sunan son derece özelleştirilebilir cihazlardır. Dedicated sunucu; bir işletmenin web sitelerini, verilerini ve uygulamalarını barındırmak için özel olarak kullandığı bir bilgisayar donanımı parçasıdır. Bilgi işlem gücü, ağ bant genişliği ve bellek dahil olmak üzere bu sunucudaki tüm kaynaklar, o işletmenin web siteleri ve ilgili uygulamalar için kullanılabilir. İşletmeler web sitelerini uygulamaya aldıklarında paylaşımlı barındırma hizmetini tercih edebilirler. Bu durumda; web sitesi daha fazla ziyaretçiye sahip olduğunda veya site trafiği aniden arttığında, gelen tüm HTTP veya HTTPS isteklerini yönetmek için yeterli bant genişliğine sahip olmayabilirler. Web sitelerinin trafiği yoğun olan veya web trafiğinde ani bir artış fark eden işletmeler için özel sunucular, bu kuruluşların bant genişliği üzerinde tam kontrole sahip olmalarını sağlar ve bu da bir seferde kaç istek alabileceklerini belirler. Daha fazla bant genişliğine sahip olmak aynı zamanda web sitesinin sayfa yükleme hızını iyileştirir, web sitelerini ziyaretçiler için daha çekici hale getirir ve e-ticaret taleplerini karşılamalarına yardımcı olur. Dedicated sunucular işletmelere web siteleri veya uygulamaları için istedikleri güvenlik özelliklerini seçme fırsatı sunar. Yoğun güvenliğe ihtiyaç duyan işletmeler için de çok daha fazla esneklik sağlar.
Bulut sunucu diğer bir deyişler Cloud Server, fiziksel bir sunucu yerine bulut bilişim ortamında çalışan sanal bir sunucudur. Bulut tabanlı hizmetler, web barındırma, veri barındırma ve paylaşma ve yazılım veya uygulama kullanımını içerebilir. Depolama, bulut sunucuların temel işlevidir. Çoğu zaman verileri, uygulamaları, bilgileri ve diğer bileşenleri barındırabilen oldukça güçlü bir sanal BT altyapısıdır. Sanal makineler ile fiziksel bir altyapı da olabilir. Bir bulut sunucusu, fiziksel bir sunucuyu daha sonra sanal sunucular gibi davranan çok sayıda katmana bölen veya alt bölümlere ayıran özel bulut teknolojisi yazılımı tarafından oluşturulur. Birçok şirket, büyük iş yüklerini işlemek veya kapsamlı veri ve bilgileri depolamak için hizmet olarak altyapı (IaaS) modeli gibi XaaS bileşenlerini kullanır. Bir bulut sunucusunda depolanan işlevlerine bir arayüz aracılığıyla kolayca erişebilirler. Bulut sunucuları aslında IaaS tabanlı modellerdir. Son zamanlarda, birçok işletme günlük ihtiyaçlarını karşılamak için bulut barındırmaya geçmektedir. Bu sunucular web barındırma, uygulama geliştirme veya uzaktan erişilebilir masaüstü çalışma ortamları ve çok daha fazlası için kullanılabilir. Bir bulut sunucusu, kullanıcılara istikrar ve güvenlik sağlar. Bulut sunucularıyla ölçeklenebilirlik elde edersiniz. Daha uygun maliyetli olmasının yanı sıra bellek ve disk alanı ekleyerek yükseltme yapmak çok kolay ve hızlıdır. Aynı zamanda daha fazla kaynak ve daha hızlı hizmet alırsınız. Bulutta barındırılan bir web sitesi daha hızlı çalışır.
Her bir web sitesi, kurum ve proje farklı gereksinimlere sahiptir. Bu nedenle her web sitesi için sunucu kiralama süreci farklı etkenlere göre değerlendirilmeli ve en uygun seçenek tercih edilmelidir. Çoğunlukla küçük ve orta ölçekli işletmeler VPS ve VDS gibi sanal sunucular kiralarken; bulut sunucu ve dedicated sunucu orta ve büyük ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında daha verimlidir. Kiralık sunucular; paylaşımlı hosting kullanan ancak bu hizmetten aldığı performans yeterli gelmeyen, ziyaretçi trafiğinde belirli dönemlerde dalgalanmalar yaşanan, teknolojideki yenilikleri izleyen ve sunucularını özelleştirmek isteyen, sahip olduğu video ve resim gibi büyük boyutlu dosyalar nedeniyle depolama ihtiyacı fazla olan, aylık 50.000 ve üzeri trafiğe sahip olan, e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren, gizliliğin ve güvenliğin üst düzeyde sağlanması gereken ve hızlı bir şekilde büyüyeceği öngörülen web siteleri için doğru tercihtir. Genellikle bir sunucu veri merkezinde depolanan bilgisayarlar olan sunucular, web sitelerine hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak çeşitli uygulamaları ve hizmetleri barındırmak için kullanılabilir. Sunucu, istekleri işlemek ve verileri internet veya yerel ağ üzerinden başka bir bilgisayara iletmek için tasarlanmış bir bilgisayardır. En çok bilinen sunucu türü, web tarayıcısı gibi bir istemci aracılığıyla web sayfalarına internet üzerinden erişmeyi sağlayan web sunucusudur. Ancak, bir intranet ağı içinde veri depolayan dosya sunucuları gibi yerel olanlar da dahil olmak üzere çeşitli sunucu türleri vardır.
Seçilen sunucu türü; web sitelerinin performansı, güvenliği, ölçeklenebilirliği ve yönetim düzeyi gibi öğeleri doğrudan etkiler. Verilen karar aynı zamanda sahip olunan web sitesinin türüne ve aldığı trafik miktarına da bağlıdır. Paylaşımlı hosting kullanan ancak bu hizmetten aldığı performans yeterli gelmeyen, ziyaretçi trafiğinde belirli dönemlerde dalgalanmalar yaşanan, teknolojideki yenilikleri izleyen ve sunucularını özelleştirmek isteyen, sahip olduğu video ve resim gibi büyük boyutlu dosyalar nedeniyle depolama ihtiyacı fazla olan, aylık 50.000 ve üzeri trafiğe sahip olan, e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren, gizliliğin ve güvenliğin üst düzeyde sağlanması gereken ve hızlı bir şekilde büyüyeceği öngörülen web siteleri için kiralık sunucu kullanmak doğru, etkili ve verimli bir adım olarak kabul edilir. Dedicated sunucular orta ve büyük ölçekli işletmeler tarafından sıklıkla tercih edilir. Yalnızca bir kullanıcı ya da işletme için ayrılmış ve paylaşılmayan internet sunucularıdır. Dedicated olarak anılmasının nedeni, bu sunucunun yalnızca tek bir kullanıcıya tahsis edilmiş olmasıdır. Hosting firmasının farklı müşterileri bu sunucunun kaynaklarını kullanamaz. Kullanım haklarının tek bir kişiye ya da işletmeye ait olması, dedicated sunucu ile paylaşımlı sunucu arasındaki en büyük farktır. Bu nedenle dedicated sunucular, daha yüksek performans ve kaynakların tam kullanımı anlamına gelir. Site trafiği hacmi yüksek, sitede çok fazla veri ve görüntüye sahip olan, verilerinin paylaşımlı sunucularda olmasını istemeyen veya iş kapasitesi ve hacmi yüksek olan firmalar için daha idealdir; kendilerine ayrı bir sunucuları olduğu için bu sunucunun gereksinimlerini diledikleri gibi değiştirebilirler ve sunucuyu tamamen kendileri için kullanabilirler. Ayrıca daha yüksek performans elde edebilirler. Site trafiği hacmi yüksek, sitede çok fazla veri ve görüntüye sahip olan, verilerinin paylaşımlı sunucularda olmasını istemeyen veya iş kapasitesi ve hacmi yüksek olan firmalar için daha idealdir.
Başka firmadaki sunucunuzu firmamıza taşıma aşamasında ücretsiz taşıma desteğimizden yararlanabilirsiniz. Bu kapsamda hem bireysel hem kurumsal müşterilerimizin web sitelerini ücretsiz bir şekilde taşıyor, süreci hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bunun için sunucu seçiminizi ve mevcut hosting firmanız ile gerekli bilgilerinizi tarafımıza iletmeniz gereklidir. Taşıma işleminin ilk adımı, web sitenizdeki herşeyi yedeklemenizdir. Yazı, resim, dosya gibi verilerde herhangi bir kayıp yaşanmaması adına bu süreç çok önemlidir. Veri taşımasının yapılacağı hosting firmasına FTP yoluyla bağlanılır ve web sitesine ait olan dosyalar kopyalanıp yedekleri alınır. Eski hosting firmasının panelinden veritabanı dosyasının tüm yedekleri alındıktan sonra yeni hosting firmasına FTP ile bağlanılır. Alınan FTP yedekleri buraya sürüklenir ve yeni hosting firmasında veritabanı dosyası oluşturulur. Domain yönetim paneline girilerek web sitesinin DNS ayarları değiştirilir. Hosting firmasından memnun olmadığından, daha kaliteli ve uygun fiyatlı hizmet almak istediğinden ya da farklı bir nedenle sunucusunu taşımak isteyenler taşıma işlemi sırasında site dosyalarına zarar vermemek ve taşıma sıralarında herhangi bir soruna neden olmamak için firmamızın ücretsiz taşıma desteğinden yararlanabilirler.
Sunucu kiralama işlemi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktaların başında; sunucu özelliklerinin çalıştırmayı planladığınız uygulamalara ve web sitenizin özelliklerine uygun olup olmadığı gelir. Sunucunun ofisinizde fiziksel olarak bulunması ya da bulutta barındırılması konusunda bir seçim yapmalısınız. Sunucu kiralama hizmeti için ayırabileceğiniz bütçeyi mutlaka belirlemeli, en uygun maliyetlerle en kaliteli hizmeti alacağınız ve ihtiyaçlarınızı en üst düzeyde karşılayacak alternatifi seçmelisiniz. Sunucunuzu bir veri merkezinde barındırmaya karar verdiyseniz hangi tür sunuyu kullanacağınızı da belirlemelisiniz. Kaynak ihtiyaçlarınızı, bütçenizi, sunucu türünü ve benzeri konuları kararlaştırdıktan sonra sunucu kiralama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kritik olmayan görevler ve iş yükleri için yeterli performans sergileyebilecek sunucuların kiralanması tercih edilebilir. Bununla birlikte küçük bir işletme olmanız, sunucunuzun gereksinimlerinin de küçük ve basit olduğu anlamına gelmeyecektir. Yüksek trafiğe sahip, yüksek sayıda ziyaretçi ağırlaması beklenen, büyük miktarda içerik ve veri depolama gereksinimi olan web siteleri için mutlaka uygun sunucu seçimi yapılmalıdır. Aksi takdirde web sitesinin yavaş yüklenmesi ve aynı anda ziyaretçi ağırlama kapasitesinin sınırlı olması gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Doğru kiralık sunucu seçimi ile verilerinizi son derece etkili bir şekilde koruyabilirsiniz. İnternet sitenizin ve sunucu verilerinizin korunması için uyguladığınız güvenlik önlemleri sayesinde güvenliğinizi üst noktaya taşıyabilirsiniz. Ayrıca yapılandırma söz konusu olduğunda kiralık sunucunun sunduğu birden çok seçenekten yararlanabilirsiniz.
Türkçe’ye katı hal sürücüsü olarak çevrilen SSD; verileri sabit disk sürücüsü gibi manyetik tabanlı bir sistem yerine flash bellekte tutan bir sunucu depolama aygıtıdır. Dayanıklı bir yarı iletken kümesinin güvenilir öz niteliklerini kullanarak sunucu verilerini depolama yeteneğine sahiptir. SSD’ler hareketli parçalara ya da dönen disklere bağlı olmadığı için depolanan veri alma hızı daha yüksektir. Geçmişte hosting şirketlerinin çoğu çekirdek depolama aygıtları olarak HDD denilen sabit disk sürücüleri kullanırdı. Günümüzde ise performansın artması için sunucular SSD’leri daha sık kullanmaktadır. SSD sürücüler verileri neredeyse anında bulabilirken çoğu sabit disk sürücülerinin arama süresi 10 ms ya da daha fazladır. Bunun nedeni, SSD aygıtlarının hareketli parçalara sahip olmaması ve bunun yerine tümleşik devreleri kullanmasıdır. SSD’ler HDD’lere kıyasla, cihazı ağır şekilde yükleyen durumlarda genel olarak %95 oranına kadar daha fazla veri aktarabilir. Ayrıca SSD’ler HDD’lere göre genellikle giriş-çıkış isteklerine 20 kata kadar daha hızlı yanıt verirler. SSD’ler taleplere daha hızlı yanıt verdiğinden sabit disklere göre güvenilirlik açısından daha iyi performansa sahiptir. Hem bilgisayarlardaki diskler hem de donanım ürünleri olan SSD serverlar birden fazla işlemin aynı anda üstelik sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar. Güç kesintisi durumunda veri koruma mekanizmalarını destekleme özelliğine sahiptir. Veritabanları gibi yüksek yazma yükü getiren görevlere uygun olacak şekilde tasarlanan SSD serverlar güvenlik, hız ve performans açısından artan iş yükünün hafifletilmesi noktasında oldukça etkilidir.
VPS (Virtual Private Server) yani Sanal Özel Ağ, web’i kullanırken tamamen özel ve anonim kalmanıza izin veren bir hizmet ve teknolojidir. Paylaşılan bir sunucu içindeki dedicated sunucu ortamlarını sanal olarak taklit eden bir barındırmadır. VPS barındırma, genellikle tahsisli barındırmadan daha düşük maliyetli olduğu, ancak paylaşımlı barındırmadan daha iyi güvenilirlik, güvenlik ve performans sağladığı için popüler bir seçim haline geldi. Ayrıca, kullanıcılar sunucuya kök erişimi elde ederek, paylaşılan barındırmada olduğu gibi barındırma sağlayıcısından geçmek zorunda kalmadan onlara uygulama yükleme ve ortam değişiklikleri yapma özgürlüğü verir. VPS, genellikle SaaS sağlayıcıları, oyun yapımcıları, programcılar, paylaşılan barındırmalarını aşmış şirketler ve güvenli ve uygun fiyatlı bir yedekleme ortamına ihtiyaç duyan herhangi bir şirket için harika bir seçenektir. VDS ise kullanıcılara kullanıcılara web uygulamaları oluşturmak, dağıtmak ve barındırmak için yönetilen ancak ayrılmış bir sunucu kiralama olanağı sağlayan sanal bir makinedir. Diğer müşterilerle paylaşılmaz, bu nedenle çok kiracılı bir ortam sunmaz. Her VDS’nin kendi disk yeri, CPU tahsisi, belleği, bant genişliği ve işletim sistemi vardır. VPS, birden çok sunucu örneğini barındıracak şekilde yapılandırılmış bir sunucudur. VDS örneği tüm sunucuyu kaplar. VPS, VDS’ye kıyasla biraz ölçeklenebilirlik ve baskın kolaylık sunar. Barındırma terminolojisinde, işletim sistemi düzeyinde sanallaştırma ile oluşturulan sanal makineler VPS olarak bilinir. Paravirtualization ile oluşturulan sanal makineler ise VDS olarak bilinir.
VDS, sanal sunucu sağlayan bir veri merkezi hizmetidir. VDS, çeşitli yazılım ve işletim sistemlerini kurma seçeneği ile fiziksel sunucuyu tamamen taklit eder. Bulut tabanlı hizmetler arasında yer almaktadır. Küresel bulut tabanlı hizmetler olmadan modern dijital dünya artık düşünülemez. Sanallaştırma teknolojisi ve bulut çözümlerinin mimarisi önemli ölçüde farklı olabilir ve belirli bir projeye uygun optimum tesisler seçilirken bu nokta önceden dikkate alınmalıdır. Virtual Dedicated Server, anında devreye alınabilmesi ve profesyonel ekipman satın alma ve bakım gerektirmemesi nedeniyle günümüz şirketleri ve projeleri için en etkili seçenektir. Ayrıca, tahsis edilen kaynakların gelişmiş güvenliğini, kullanılabilirliği ve bulut çözümlerinin maksimum potansiyelini ortaya çıkaran diğer faydaları sağlar. VDS , mevcut tüm donanım ve yazılım araçlarının kullanıldığı fiziksel sunuculara dayanmaktadır. Sonuç, böyle bir sanal makinenin, benzersiz konfigürasyon ve kontrol paneli ile donatılmış tam özellikli bir fiziksel makinenin kaynaklarına sahip olmasıdır. Emniyet, güvenilir kaynakların yalnızca bir kullanıcıya ait olması VDS’in sağladığı başlıca avantajlardır. Kritik bilgilerin depolanması ve yedeklenmesi, 1C barındırma ve finansal uygulamalar, yazılım dağıtımı ve karmaşık proje yönetimi, IP telefonu ve CRM gibi farklı hizmetlerin dağıtımı, maliyet ve kullanıcı seçenekleri ile ön plandadır. Sanal adanmış sunucu kiralamanın maliyeti, VDS’nin oluşturulduğu fiziksel makinenin kapasitesine göre belirlenir. Ancak disk alanı ve RAM alanının sınırlı olduğu ve isteğe göre artırılabileceği unutulmamalıdır.
Kendi müşterilerimizin ilk sunucu kurulumlarını ücretsiz sağlıyoruz. Dışarıdan sunucu kurulum ve yapılandırmaları ise ek ücret karşılığında yapılmaktadır. Yönetimi , monitör edilmesi v.s ek hizmet alınarak sağlanabilir. Sunucu, bir ağ üzerinden istemciler olarak bilinen diğer bilgisayarlara kaynaklar, veriler, hizmetler veya programlar sağlayan bir bilgisayar veya sistemdir. Teoride, bilgisayarlar kaynakları istemci makinelerle paylaştıklarında sunucu olarak kabul edilirler. Web sunucuları, posta sunucuları ve sanal sunucular dahil olmak üzere birçok sunucu türü vardır. Tek bir sistem kaynağı sağlayabilir ve aynı anda başka bir sistemden kullanabilirler. Bu, bir cihazın aynı anda hem sunucu hem de istemci olabileceği anlamına gelir. Sunucu olarak işlev görmek için, bir cihazın ağ bağlantısındaki istemcilerden gelen istekleri dinleyecek şekilde yapılandırılması gerekir. Bu işlevsellik, yüklü bir uygulama, rol veya ikisinin birleşimi olarak işletim sisteminin bir parçası olarak var olabilir. Ek olarak yüklenen roller veya hizmetler, sunucunun hangi tür istemci isteklerine yanıt verebileceğini artırır. Bir istemci, bir sunucudan veri veya işlevsellik gerektirdiğinde, ağ üzerinden bir istek gönderir. Sunucu bu isteği alır ve uygun bilgilerle yanıt verir. Bu, çağrı ve yanıt modeli olarak da bilinen istemci-sunucu ağının istek ve yanıt modelidir. Bir sunucu genellikle tek bir istek ve yanıtın parçası olarak, istekte bulunanın kimliğini doğrulama, istemcinin istenen verilere veya kaynaklara erişim iznine sahip olmasını sağlama ve gerekli yanıtı beklenen bir sürede uygun şekilde biçimlendirme veya döndürme dahil olmak üzere çok sayıda ek görevi gerçekleştirir.
Cloud sunucu fiziksel sunucu değildir. Vmware teknolojisi ile fiziksel sunucunun sanallaştırılmasıyla oluşturulmaktadır.
Cloud sunucu yedeklemesi imaj yedeği olarak alınmaktadır. Site bazlı yedekleme değildir. Bir sorun yaşandığında full sunucu yedeği geri kurulabilir. Tüm siteleriniz ve verileriniz yedek tarihine geri dönecektir.
Cloud sunucu özelliklerini sonradan değiştirebilirsiniz. Paketiniz yetersiz geldiğinde bir üst pakete geçiş yapabilir ya da paketiniz fazla geldiğinde alt pakete geçiş yapabilirsiniz.
Cloud sunucu yeniden kurulumu ücretsizdir. Tüm yedeklerini aldığınıza dair onay verdiğinizde kurulum işlemleri ücretsiz olarak başlatılmaktadır.
Cloud Sunucu hizmetinde telefon desteği mesai saatlerimiz içerisinde ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
Cloud Sunucu ücretsiz olarak monitör edilmektedir. Anlık problemde hemen müdahale sağlanır ve tarafınıza bilgisi verilir.
Cloud Sunucu standart olarak 1 ip adresi ile gelmektedir. İhtiyacınıza göre 12 ip adresine kadar kullanım sağlayabilirsiniz.
İnternet üzerinden herhangi bir iş yapmak istiyorsanız ihtiyaç duyduğunuz araçların başında sunucu gelir. Server olarak da bilinen sunucu, bilgisayar ağları veya ağ bileşenlerinin kullandığı kaynakları barındıran özel bir bilgisayar sistemidir. Bir web sitesinin internet üzerinden yayın yapabilmesi için tüm dosyalarının sunucuda yüklü olması gerekir. Web sitesine erişmek isteyen kullanıcılar aslında sunucudan bir istekte bulunur. Kullandıkları araçlar birer istemcidir. Sitenin kullandığı sunucunun performansı, istemcilerden gelen talepleri karşılamak için yeterli olmalıdır. Aksi durumda sitenin hızı ve performansı düşük düzeyde kalır. Bu da kullanıcılar için kötü bir web deneyimi anlamına gelir.
Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte internet kullanımı her geçen gün artıyor. Dijital dönüşüm geçiren işletmelerle birlikte web teknolojileri birçok alanda öne çıkıyor. Mobil uygulamalar üzerinden erişim sağladığımız hizmetler farklılaşıyor. Günümüzde pek çok işimizi internete bağlı bir cihaz üzerinden kolayca gerçekleştirme imkanına sahibiz. Bu gelişmelerde en önemli pay ise şüphesiz ki server çözümlerine ait. Aslına bakarsanız, server dediğimizde birçok kişinin aklına fiziksel bir cihaz gelir. Oysa serverlar çok daha komplike bilgisayar sistemleridir. Dijital verileri depolamak, işlemek ve sunmak için farklı donanım bileşenleri kullanırlar. Çeşitli protokoller ve yazılımlarla birlikte özellikleri ve olanakları farklılaşır.
Günümüzden birkaç on yıl öncesine kadar iletişim kurmak, farklı insanlarla tanışmak, birlikte bir şeyler yapmak gerçekten de fazlaca emek gerektiriyordu. Z kuşağı o günleri yaşamamış olsa da X ve Y kuşakları bu gerçeği kolayca hatırlayabilir. Bu bağlamda cep telefonları yakın tarihimizin en önemli gelişmelerinden biriydi. İletişim için mekana bağlılığı ortadan kaldırdı. İnternetin yaygınlaşması ise iletişim ve diğer alanlarda yepyeni deneyimlere imkan sağladı. Artık basit bir akıllı cihazla dünyanın öbür ucundaki insanlarla iletişim kurabiliyoruz. İstediğimiz ürünleri dünyanın öbür ucundan sipariş verebiliyoruz. Fiziksel olarak bir araya gelemeyeceğimiz insanlarla tanışıyor, toplantılar yapabiliyoruz. Çeşitli organizasyonlara katılıp zamanımızı daha değerli hale getirebiliyoruz.
İşte tüm bu gelişmelerin olanaklı koşulu aslında sunuculardır. Onlar olmasaydı bu imkanların hiçbiri olmazdı. Hemen her gün kullandığımız web sitelere erişimimizi sunuculara borçluyuz. Kullandığımız sosyal ağlar ve mobil uygulamalar sunucular sayesinde bizlere ulaşıyor. Çeşitli adreslere mail göndermeyi, gelen mailleri okumayı sunuculara borçluyuz. Normal postayla günlerce sürecek bir iletişimi mail sunucuları sayesinde birkaç saniye içinde gerçekleştiriyoruz. Arama motorları üzerinden yaptığımız aramaları da yine sunuculara borçluyuz. Web sitelerin ve uygulamaların kullandığı sunuculara oranla yüzbinlerce kat daha güçlü olan arama motoru sunucuları her gün milyonlarca kullanıcının istediği sayfalara ulaşmasını sağlıyor.
Bilgisayarınızdan veya mobil cihazınızdan bir web sitesine girmek istediniz diyelim. Bu durumda ilk olarak cihazınız sunucuya istek gönderir. İstemciden gelen isteği yanıtlayan sunucu, sitenin cihazınızda açılması için gerekli dosyaları cihazınıza gönderir. Mobil uygulamalar için de benzer bir süreç söz konusudur. Sitenin veya uygulamanın kaynak kodlarının çok kısa bir süre içinde devreye girmesi daha iyi bir web deneyimi yaşatır. Günlük hayatın koşuşturmacası içinde kullanıcılar, site veya uygulamaların açılmasını beklemede oldukça sabırsız davranabilmekte.
Modern hayat bizleri her alanda hızlı davranmaya zorluyor. Bir iş için harcadığımız sürenin uzaması diğer işlerimizi aksatıyor. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte birçok işimizi daha hızlı sonuçlandırma imkanı elde ettik. Örneğin online alışveriş kanalları, istediğimiz ürün veya hizmetlere kolayca ulaşmamızı sağlıyor. İnternet üzerinden rezervasyon yapmak, bankacılık işlemleri gerçekleştirmek, haber okumak, bilgi edinmek ve diğer pek çok işi artık daha hızlı yapma imkanına sahibiz. Basit birkaç tıklama sayesinde dünyadaki gelişmeleri anlık olarak öğrenebiliyoruz. Ne var ki, web sitesinin kullandığı sunucu kaynakları yetersizse bu avantajlardan yararlanmak mümkün değildir. Yoğun trafik aldığında yavaşlayan, sayfa yükleme hızı düşük siteler günümüzde internet dünyasında yeterince şanslı değildir.
Web teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte günümüzde sunucularla ilgili farklı pek çok çözüm mevcut. Web sitelerinin yanı sıra online uygulamalar da bu çözümlerden yararlanıyor. Bu bağlamda bulut sunucular, fiziksel sunuculara oranla çok daha gelişmiş imkanlara sahip. Web sitelerine yüksek hızda erişim imkanı sunan bu sunucular, farklı barındırma hizmetlerinden de yararlanmaya imkan sağlıyor. Siteniz veya uygulamanız için uygun işlemci, Ram değeri ve disk alanı sayesinde web operasyonunuzun kalitesini artırabilirsiniz. İster yerel ölçekte isterseniz global ölçekte verdiğiniz hizmetleri hedef kitlenize daha iyi sunabilirsiniz. Ayrıca mail hesap yönetimi, veritabanı yönetimi ve diğer konularda da sunucunuzun özelliklerinden yararlanabilirsiniz.
Günümüzde internet kullanımının yaygınlaşması sadece olumlu sonuçlar yaratmamaktadır. Bazı olumsuz sonuçları da beraberinde getirmektedir. Bunların başında şüphesiz ki veri güvenliği geliyor. İnternet üzerinden yaptığımız her işlem sırasında sunucular bazı verilerimizi depoluyor. Bu verilerin üçüncü kişilerin eline geçmesi kişilere ve kurumlara çeşitli zararlar veriyor. Genel kanaatin aksine, sunucunun güvenliğini sağlamak sadece donanım güvenliğinden ibaret değildir. Aslında donanım güvenliği için uygun fiziksel koşullar yeterlidir. Oysa sunucu güvenliği için daha önemli gereksinimler yazılım tarafında söz konusudur. Üstelik sunucuları daha güvenli hale getiren yazılımları belirli periyotlarla güncellemek gerekir. Aksi durumda yine güvenlik açıklarına zemin oluşur.
Eğer web alanında profesyonel hizmet vermek istiyorsanız sunucunuzun güvenliğini sağlamak gerçekten de kritik bir önemdedir. Yoksa herhangi bir siber saldırı sırasında sunucu kontrolünü kaybetmeniz mümkün. Bu durumda sadece siz değil, kullanıcılarınız da çeşitli mağduriyetler yaşar. Gerçi sunucuda kayıtlı bilgilerin kötü amaçlı kullanımını engellemek için çeşitli yasal düzenlemeler mevcuttur. Ancak bu düzenlemeler mağduriyetleri önlemede maalesef yetersiz kalmakta. Sunucunuzun güvenliğini sağlamak için en iyi çözümlere ise ancak alanında uzman servis sağlayıcılardan hizmet alarak ulaşabilirsiniz. Böylelikle web operasyonunuzu daha güvenli sürdürme imkanı kazanırsınız.
Domain, hosting ve cloud sunucu çözümleri alanında Türkiye’nin lider firmalarından biri olan daha.net, ihtiyaç duyduğunuz hizmetlere uygun fiyat avantajıyla erişim imkanı sağlıyor. 2010 yılından bu yana bu alanlarda hizmet veriyoruz. Yaptığımız yatırımlarla teknik altyapımızı sürekli geliştiriyor, insan kaynakları gücümüzü artırıyoruz. İstanbul’da yer alan sunucularımız halihazırda pek çok sitenin sunucuyla ilgili ihtiyaçlarını etkin şekilde karşılamakta. Alanında lider olan ve her gün binlerce kullanıcıya hizmet veren web siteler daha.net uzmanlığından yararlanıyor. 7/24 sağladığımız teknik destek hizmetlerimizle kullanıcılarımızın web operasyonlarında kalite standartlarını yükseltiyoruz.
Sizler için oluşturduğumuz bu sayfa üzerinden ihtiyaçlarınıza en uygun paketi seçebilirsiniz. Paket seçiminin ardından Yapılandır butonuna basarak sipariş oluşturabilirsiniz. Sunucularla ilgili merak ettiğiniz soruların cevaplarını bu sayfada yer alan Sıkça Sorulan Sorular bölümünden öğrenebilirsiniz. Cevabını bulamadığınız sorularınız için ise bizimle iletişime geçebilirsiniz.