1.35$'dan başlayan fiyatlar ile hosting paketlerimiz! Paketleri Gör
Hosting paketleri için eklentilere mi ihtiyacınız var? Paketleri Gör
19$'dan başlayan fiyatlar ile sunucu yönetimi! Paketleri Gör
15$'dan başlayan fiyatlar ile Cloudlinux lisansları! Paketleri Gör
4.95$'dan başlayan fiyatlar ile domainleri inceleyin! Paketleri Gör
Bireysel ve kurumsal ihtiyaçlarınız için özenle hazırlanmış, yüksek performanslı linux hosting paketlerimizi inceleyebilir ve kaliteli hizmet ile tanışabilirsiniz.
Bireysel ve kurumsal projeleriniz için özenle hazırlamış olduğumuz, Linux hosting paketlerimizi inceleyebilir ve sizin için en ideal web hosting paketini satın alabilirsiniz.
Yeni başlayan siteler için.
1.00 $ yerine 0.72$/ay %55 İndirim İle Satın Alın
21.70 ₺ yerine 14.38₺/ay %55 İndirim İle Satın Alın
22.10 $ yerine 17.99$/ay %30 İndirim İle Satın Alın
448.50 ₺ yerine 345.05₺/ay %30 İndirim İle Satın Alın
38.75 $ yerine 25.99$/ay %55 İndirim İle Satın Alın
801.35 ₺ yerine 517.67₺/ay %55 İndirim İle Satın Alın
Küçük ve orta ölçekli siteler için.
1.55 $ yerine 1.39$/ay %55 İndirim İle Satın Alın
41.85 ₺ yerine 27.70₺/ay %55 İndirim İle Satın Alın
42.90 $ yerine 33.99$/ay %30 İndirim İle Satın Alın
846.30 ₺ yerine 651.93₺/ay %30 İndirim İle Satın Alın
75.95 $ yerine 49.99$/ay %55 İndirim İle Satın Alın
1,545.35 ₺ yerine 997.17₺/ay %55 İndirim İle Satın Alın
Üstün performanslı siteler için.
3.10 $ yerine 2.11$/ay %55 İndirim İle Satın Alın
62.00 ₺ yerine 40.49₺/ay %55 İndirim İle Satın Alın
66.30 $ yerine 51.99$/ay %30 İndirim İle Satın Alın
1,296.10 ₺ yerine 997.17₺/ay %30 İndirim İle Satın Alın
116.25 $ yerine 75.99$/ay %55 İndirim İle Satın Alın
2,258.35 ₺ yerine 1457.49₺/ay %55 İndirim İle Satın Alın
Limitleri kaldıran siteler için.
3.10 $ yerine 2.94$/ay %55 İndirim İle Satın Alın
86.80 ₺ yerine 56.47₺/ay %55 İndirim İle Satın Alın
92.30 $ yerine 71.99$/ay %30 İndirim İle Satın Alın
1,794.00 ₺ yerine 1380.77₺/ay %30 İndirim İle Satın Alın
162.75 $ yerine 105.99$/ay %55 İndirim İle Satın Alın
3,149.60 ₺ yerine 2032.89₺/ay %55 İndirim İle Satın Alın
Sunucu yönetimi, donanım ve insan kaynaklarından tasarruf etmenizi sağlayan Linux Web Hosting hizmetinde öne çıkan ortak özellikler.
Web sitesi yayınlama ve barındırma konusunda hızlı, kaliteli ve güvenilir hizmet sağlayan Linux Hosting paketleri açık kaynak kodludur. cPanel kontrol paneli ile kullanım kolaylığı sağlar. Frameworkler, PHP ile tasarlanmış internet siteleri ve içerik yönetim sistemleri için en ideal seçim olarak kabul edilir. Sahip olduğu kaynaklar ile birçok web sitesinin yüksek performansla çalıştırılmasına imkan verir. Ayrıca e-posta oluşturma, yedekleme, dosya yükleme, subdomain oluşturma gibi pek çok işlem Linux Hosting paketleri aracılığıyla hızlı ve kolayca gerçekleştirilebilmektedir.
Linux Hosting paketlerinin fiyat avantajı ve performans odaklılığı ile uygun fiyattan ve güvenli hosting hizmetlerinden yararlanma ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Herhangi bir teknik bilgi gereksinimi olmadan kolayca kullanabileceğiniz cPanel ile hem sunucu hem de web sitesi yönetimini hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirme imkanını elde edebilirsiniz. Linux Hosting paketleri ile Linux altyapısına sahip sunucu ihtiyacınızı üst düzey performans ile karşılamak mümkündür. Açık kaynak koduna uygun Linux sunucu PHP tabanlı web sitelerindeki yüksek uyumluluğu sayesinde neredeyse tek alternatif olarak kabul edilmektedir.
Tüm web hosting ihtiyaçlarınız için, özel çözümler üretmekteyiz.
6.05$ ‘dan başlayan fiyatlarla
116.04₺ ‘dan başlayan fiyatlarla
Paketleri Görüntüle Reseller hosting kullanıcıları için hazırlanan, paketlerimizi görüntüleyin.4.00$ ‘dan başlayan fiyatlarla
76.72₺ ‘dan başlayan fiyatlarla
Paketleri Görüntüle Kesintisiz ve full senkronize, Microsoft 365 mail hizmetlerimizi görüntüleyin.12.00$ ‘dan başlayan fiyatlarla
230.16₺ ‘dan başlayan fiyatlarla
Paketleri Görüntüle Sizin için en uygun Comodo SSL sertifikalarımızı görüntüleyin.9.00$ ‘dan başlayan fiyatlarla
172.62₺ ‘dan başlayan fiyatlarla
Paketleri Görüntüle Hızlı ve en uygun fiyata, XVDS sunucu paketlerimizi görüntüleyin.Kaliteli bir hizmet almak için, popüler hizmetlerimizi inceleyebilirsiniz.
Sunucu, hosting ve çeşitli ürünlerimiz ile detaylı yazılarımıza göz atabilir ve çözümlerimizi inceleyebilirsiniz!
Linux Hosting paketleri hakkında sıkça sorulan soruları sizler için cevapladık.
Linux hosting çok sık kullanılan web hosting ürünlerinden biridir. Özellikle PHP yazılımına sahip MySQL veritabanı ihtiyaçlarının üst düzey şekilde karşılanmasını sağlayan Linux Hosting paketleri Linux işletim sistemi altyapısıyla barındırma hizmeti sunar. Web hosting sağlayıcıları arasında en popüler işletim sistemlerinden biri olan Linux Hosting açık kaynaklı bir işletim sistemi olma özelliğine sahiptir. Herhangi bir birey ya da kuruluş tarafından erişilme imkanı olan Linux Hosting kullanıcı dostu çevrimiçi bir sunucu olma özelliğine sahiptir. PHP desteği sayesinde Joomla, WordPress ve Drupal gibi içerik yönetim sistemlerinin Linux hosting paketlerinde üst düzey performans ile çalışması mümkün olmaktadır.
Web saldırılarına karşı güçlü bir koruma sağlayan Linux Hosting sunduğu yüksek Uptime oranı nedeniyle oldukça avantajlıdır. Linux hosting paketlerinde bu altyapıyla çalışan bir serverda güncelleme yapılması halinde makinelerde reboot yani yeniden başlatma yapılması ihtiyacı yoktur. Ucuz ve performans açısından etkili bir hizmet olan Linux hosting paketleri açık kaynak forum ya da içerik sitelerinin kurulmasına uygun bir altyapıya sahiptir. Son zamanlarda web siteleri yapılırken ASP’ye göre PHP’nin daha fazla tercih ediliyor olması sonucunda Linux hosting paketlerine gösterilen ilgi giderek artmaktadır. Linux hosting paketleri üzerinde WordPress ve Joomla gibi sitelerin hazırlanması son derece kolay bir süreç haline gelmektedir. Bu sistemlerin kurulumunun kolay olması ve işlevsel olmaları Linux hosting paketinin ön plana çıkmasının nedenlerindendir.
Linux web sitelerinin barındırıldığı sunucuların yüksek performansla çalışması için yazılmış işletim sistemi olarak tanımlanabilir. İşletim sistemleri web sitesinin yazıldığı ve dünya genelinde kullanılan 22 adet framework’e yani programlama diline göre belirlenir. Web sitesi oluşturmak için en sık kullanılan frameworkler asp.Net ve PHP’dir. Linux hosting paketi alınırken kaç adet web sitesi sayısı barındırılacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Aynı zamanda disk boyutu, sunucu altyapısı, trafik, e-mail hesabı sayısı ve boyutları titizlikle değerlendirilmelidir. Seçilen Linux hosting paketleri, web sitesinin ihtiyaçları ile tamamen uyumlu olmalıdır. Teknik özelliklerle hızın ve maliyetin uygunluğu elde edilecek performans açısından son derece önemlidir.
Linux sunucular, ücretsiz Linux işletim sistemini kullanmakta olup genel sunuculara göre daha düşük maliyetlere sahiptir. Ayrıca performansı da daha yüksektir. Verimlilik performansı, kullanılan işletim sistemi, teknik özellikleri, depolama alanları, çevrim içi ve çevrim dışı süreleri gibi birçok farklı etken değerlendirildikten sonra Linux hosting paketi seçimi ve satın alımı yapılmalıdır. Eğer ihtiyacı karşılayacak doğru Linux hosting paketi seçimi yapılmazsa bütçe açısından da zarar yaratacak durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Diğer hosting alternatiflerine göre daha büyük çaplı projelere de uygunluk sağlayan Lİnux hosting paketleri hem performans hem yazılım konusunda birçok farklı avantaj sağlamaktadır. Ayrıca olası riskler göz önünde bulundurularak geliştirilen güvenlik sistemi sayesinde web sitelerinin virüslere ve siber saldırılarak karşı korunması mümkün olur.
Linux hosting fiyatları, seçilen Linux hosting paketi içerisinde sunulan hizmetlerin kapsamına ve özelliklerine göre belirlenmektedir. Web sitesi, mail, web sitesiyle ilgili veri tabanı gibi tüm dosyaların fiziksel olarak, yüksek kapasiteli ve sunucu denilen özel bilgisayarlarda saklanmasına hosting diğer bir deyişle barındırma hizmeti adı verilir. Web sitelerinin internet ortamında var olmasının temel şartı ilgili dosyaların 24 saat kesintisiz hizmet veren ve üst düzey özellikleri olan sunucularda barındırılmasıdır denilebilir. Bu hizmet karşılığında ödenen hosting ücreti, hizmet alınan hosting sağlayıcı, faydalanılan hizmet ve birçok farklı faktöre göre değişiklik göstermektedir.
Bu aşamada dikkat edilmesi gereken nokta satın alınan hosting paketinin uygun fiyatlı ve ihtiyaçları karşılayacak özellikte olmasıdır. Yalnızca ucuz olduğu için ihtiyaçları karşılamayacak bir web hosting paketini seçmek web sitesinin çevrim içi varlığı üzerinde oldukça ciddi olumsuzluklara neden olabilir. Diğer yandan istenilen özelliklere sahip hosting paketleri için gerekenden fazla ödeme yapmak da doğru değildir. Hosting fiyatları belirlenirken; trafik, depolama alanı, bant genişliği, hosting hesabında kaç adet domain/web sitesi barındırılabileceği, kullanılabilecek subdomain sayısı ve birçok farklı unsur etkili olmaktadır. Hosting paketini seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar arasında; hız, bant genişliği, depolama alanı, ölçeklenebilirlik ve desteklenen uygulamalar başta olmak üzere ihtiyaçlarınızı karşılama konusunda önem taşıyan birçok farklı unsur yer almaktadır.
Linux hosting paketini ve genel olarak tüm hosting paketlerini seçerken web sitesinin sistemsel gereksinimleri göz önünde bulundurularak karar verilmelidir. Beklenilen yaklaşık ziyaretçi sayısı, kod mimarisi, ihtiyaç duyulan ortalama disk alanı, işlemci ve ram değerleri başta olmak üzere birçok farklı etken Linux hosting paketi seçimi sırasında değerlendirilmelidir. Bu özellikler web sitesinin performansını doğrudan etkileyecek faktörler arasında yer aldığından seçilen Linux hosting paketinin web sitesinin ihtiyaçlarıyla uyumlu özelliklerde olması ihtiyaçtan öte bir zorunluluk olarak değerlendirilmelidir. Linux hosting paketleri son derece popüler olup maliyetlerinin daha düşük olması ve birçok farklı, basit kullanımlı araç sunması önemli bir avantaj haline gelmektedir. Mail yönetim sistemi kolay olduğu gibi uygulamalar herhangi bir profesyonel destek almadan yönetilebilmektedir.
WordPress gibi araçlar Linux hosting paketleri üzerinde oldukça güçlü bir biçimde çalışmaktadır. Kullanım kolaylığı nedeniyle çok fazla teknik bilgiye sahip olmayanlar da kendi web sitelerini hızlı ve pratik bir şekilde kurabilmektedir. Özellikle Windows Hosting kullanımına ihtiyaç duyulan bir web projesinin olmaması halinde Linux Hosting üzerinden işlemlerin daha az maliyetlerle gerçekleştirilmesi mümkün olmaktadır. Birden fazla web sitesinin bulunması ya da ilerleyen zaman içinde yeni web sitesi açılması planlanıyorsa birden fazla web sitesi barındırma imkanı veren Linux Hosting paketlerinin tercih edilmesine özen gösterilmelidir. Web sitesinin kullandığı işlemci gücünün artmasına paralel olarak web sitesi hızının da aynı oranda artacağı unutulmamalıdır.
Windows hosting; ASP, ASP.Net ve Microsoft SQL yazılımlarının çalıştırılmasında kullanılırken PHP tabanlı yazılımlar için ideal olan Linux hosting paketleridir. Bazı PHP yazılımların gereksinim duyduğu ek modüller Linux sunucular üzerinde rahatlıkla kurulabilmektedir. Her iki hosting hizmeti arasındaki temel fark sunucularda kullanılan işletim sistemidir. Ayrıca kullanıcı arayüzlerinde belirgin farklılıklar vardır. Linux komut satırında yer alan işlevler ve sözdizimleri Windows’un menülere tıklama özelliğine benzemez. Bu nedenle Windows’tan Linux’a geçen kullanıcıların bir adaptasyon süreci yaşaması olasıdır. Linux sunucularını yönetmek genellikle Windows’a göre daha zor olarak kabul edilir. Linux sunucuların sık sık yükseltme yapmaya ihtiyacı olmadığı gibi yeniden başlatılması gerekliliği de nadiren ortaya çıkar. Bu nedenle Lİnux sunucularının daha istikrarlı bir yapıda olduğu kabul edilir.
Açık kaynaklı olması nedeniyle Linux hosting herhangi bir lisans ücreti ödenmesini gerektirmez. Linux sunucular güvenlik noktasında Windows sunuculardan çok daha iyidir. Donanım ve yazılım uyumluluğunun seçim sırasında göz önünde bulundurulması gerekmekte olup kullanılan programlar arasında Windows programları yoğunluktaysa Windows sunucu seçilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Apache ya da NGINX web sunucusunu nasıl yapılandıracağını bilen aynı zamanda MySQL veritabanıyla geliştirmek için PHP, Perl ya da Phyton kullanan deneyimli web geliştiricileri için de son derece iyi bir seçim olma özelliğine sahiptir. Kullanıcılar kişisel web sitesi için linux hosting kullanarak web sitelerini kolayca yönetebilirler.
Bilgisayarda işletim sisteminin ve verilerin bilgisayarda saklandığı yere sabit sürücü denilir. Linux SSD hosting paketlerinde SSD kullanılır. SSD’de hareketli parça bulunmamakta olup yalnızca sınırlı miktarda yazma döngüsü olan flash bellek yongaları yer alır. Bu kapsamda SSD’de sadece 3.000 ila 100.000 kez veri depolaması yapılır. SSD’de bulunan çip dayanma süresinin uzunluğu üzerinde doğrudan etkilidir. SSD sürücülerin terabayt depolama alanı ile gelmesi mümkün olsa da genellikle 120 GB ila 512 GB arasında depolama bulunmaktadır. SSD, HDD’den daha hızlı olmakla birlikte geleneksel bir sabit disk sürücüsü daha ucuz olmasıyla ön plana çıkmaktadır.
İşletim sisteminin ve programların mümkün olduğunca hızlı bir şekilde çalıştırılabilmesi için SSD kullanımı tercih edilmelidir. SSD’ler bilgisayarın RAM’ine benzer bir şekilde flash bellek kullanır. Güç kesintisi olduğu takdirde SSD’deki bilgiler değişmeden kalmakta ve veri kaybı söz konusu olmamaktadır. Dönen disklere ya da hareketli parçalara bağlı olmayan SSD’ler veri göndermek ve almak için yarı iletken yongalardan faydalanmaktadır. Hareketli parçalar olmadığı için geleneksel HDD’lerden çok daha yüksek bir hızla çalışabilmektedirler. Linux SSD hosting SSD sunucuları kullanan bir hosting olma özelliğine sahiptir. Temelde web siteleri tamamı SSD’ye dayanan bir dizi fiziksel sunucu tarafından desteklenen sanal sunucularda barındırılır. Veri depolama teknolojisindeki en büyük gelişmelerin başında SSD’ler gelir. Linux SSD hosting web siteleri için geleneksel sabit sürücülere sahip sunuculardan daha güvenilir ve hızlı barındırma imkanı verir.
Linux çok kullanılan, geliştirilebilir ve çokça önerilen açık kaynaklı bir işletim sistemi olma özelliğine sahiptir. Herhangi bir uygulamanın çalıştırılması için zorunlu bir bileşim olan işletim sisteminin temel görevi yazılım ve donanım arasındaki iletişimin yönetilmesidir. Linux, UNIX işletim sistemine dayanan en güvenli iletişim sistemlerinden biridir. Linux sayesinde geliştiriciler en karmaşık görevleri dahi son derece basit komutlar kullanarak gerçekleştirebilirler. Linux açık kaynak kodlu olduğu için kaynak kodu değişiklik yapılması amacıyla kullanılabilir. Böylece birçok geliştirici Linux’un geliştirilmesine katkıda bulunabilmektedir. Ayrıca bu nedenle Linux’un lisans ücreti de yoktur.
Farklı özelliklere ve uygulamalara sahip dağıtımlar sunması nedeniyle özelleştirilmesi mümkündür. Linux hosting sunucuları web hosting paketlerinin ihtiyaç duyduğu gereksinimleri karşılama özelliğine sahiptir. Diğer yandan PHP tabanlı yazılımlar, Linux Hosting paketlerinde çok daha iyi performans sergilemektedir. Linux karmaşık uygulamaların işlenmesi ve kolaylıkla çalıştırılması için sıklıkla tercih edilmekte ve ücretsiz, açık kaynaklı bir işletim sistemi olduğundan web sunucularının çoğunlukla Linux tabanlı olduğu görülmektedir. Linux işletim sisteminin yüklü olduğu sunucularla sağlanan hosting hizmeti olarak tanımlanabilen Linux hosting hizmeti seçilirken, Linux tabanlı sunucu seçiminin PC’nin işletim sisteminden bağımsız bir süreç olduğu göz ardı edilmemelidir. Sunucu işletim sistemleri arka uçta olup Windows PC’lerde de Linux sunucular herhangi bir sorunla karşılaşılmadan kullanılabilmektedir. Linux sunucuların en önemli özelliklerinden biri barındırılan web sitelerinin ya da uygulamaların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlanabilmesidir.
Linux hosting paketlerinde LiteSpeed desteği bulunur. Genelde WordPress benzeri içerik yönetimleri için aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Bir önbellek eklentisi olarak bilinen Litespeed özelleştirilmeye oldukça müsait olduğundan web sitelerinin çalışma hızını ve performansını önemli ölçüde artırmaktadır. Bu sayede web sitesini ziyaret eden kullanıcılar güncel sayfalarla karşılanır. Yönetici kimliğiyle geçmiş sayfalarda değişiklik yapılmak istenildiğinde LiteSpeed önbellekte biriken geçmiş sayfaları otomatikman süpürmekte ve ön belleğe güncel sayfayı geçirmektedir. Bu özellik aslen LiteSpeed’in işleyişinin temeli olarak tanımlanabilir. LiteSpeed kullanım kolaylığı nedeniyle ön plandadır. Kullanıcıya detaylarla boğulmadan kullanım imkanı sağladığından oldukça popülerdir. Ayrıca önbelleğe alınması istenen ve istenmeyen sayfaları belirleme imkanı verir.
Örnek verilmesi gerekirse mobil ve masaüstü ziyaretçileri için farklı şekillerde ayar yapılması mümkündür. LiteSpeed’in diğer bir özelliği farklı eklentilerle uyumlu bir şekilde çalışmasıdır. LiteSpeed kurulumu da diğer pek çok yazılımla kıyaslandığında kolaylığı ile ön plana çıkmaktadır. LiteSpeed web sitesi sahipleri açısından ciddi bir sorun haline gelebilen kaynak tüketimi için de etkili çözümler sunar. Sunucuların dengeli bir load değerine sahip olması verimlilik açısından önemli bir avantaj olarak kabul edilir. LiteSpeed yüksek PHP performansının yanı sıra bünyesinde hazır olarak tanımlanan ayar dosyalarına da sahiptir. Düşük bir hafızayla ve CPU ile kusursuz bir performans sergilemesi mümkündür. Mod Security ile de entegre bir şekilde çalışabilmektedir.
Linux hosting paketleri; PHP 5.6.40, PHP 7.0.33, PHP 7.1.33, PHP 7.2.34, PHP 7.3.33, PHP 7.4.29 ve PHP 8.1.40 sürümlerini destekler. PHP tartışmasız bir şekilde en çok kullanılan web uygulama geliştirme dilleri arasında yer alır. PHP yazabilmenin ilk adımı bilgisayarda yerel sunucu modüllerinin yüklenmesidir.PHP MySQL ,SQLite, PostGreSQL, SyBase, IBM-DB2, Oracle, Mongo, dBase v.b. Bir çok popüler veritabanının projelerde kullanılmasına izin verir. PHP’nin çok sık tercih edilen bir programa dili olması; sergilediği performans, destek ve topluluk avantajı, hata yakalama ve yönetme kolaylığı, yüksek güvenlik düzeyi, üretim kolaylığı, kolay geliştirme ve bakım kapasitesi, geniş kütüphane desteği, çapraz platform desteği gibi avantajlarından kaynaklanır.
Açık kaynak kodlu bir programlama dili olması nedeniyle kolayca geliştirilebilmekte ve yoluna sürekli bir şekilde gelişerek devam etmektedir. Arkasında bulunan büyük topluluk sayesinde kullanıcılar yazılım geliştirme sürecinde karşılaşmaları olası pek çok soruna kolayca çözüm bulabilmektedir. PHP özellikle MySQL veri tabanıyla beraber ve Linux işletim sistemi bünyesinde oldukça yüksek performans sergiler. Öğrenilmesi kolay ve performansı hızlıdır. Yalnızca web tabanlı yazılım geliştirmenin söz konusu olduğu durumlarda öğrenilmesi Java’ya kıyasla daha kolay olduğundan sıklıkla tercih edilir.
Linux hosting hizmetlerinde HTTP/2 desteği bulunur. HyperText Transfer Protocol yani HTTP internet sitelerinin görüntülenmesinde kullanılan üstü metin transfer protokolüdür. İnternet veri alışverişinde HTTP son derece önemli bir yere sahiptir. İnternet sayfalarının kullanıcılara gösterimi sırasında HTTP sayesinde kaynaklar arasında köprü oluşturulması söz konusu olmaktadır. İnternet ilk kullanılmaya başlandığı zamanlarda standart olarak herkesin erişiminin sağlanması ve benzeri deneyimler yaşanması amacıyla bazı kurallar ve protokoller koyulması gündeme gelmiştir. İnternet üzerinden bilgi paylaşımı yapılabilmesi amacıyla bağlantının belirli katmanlar üzerinden gerçekleştirilmesi amacıyla TCP/IP modelindeki belirli katmanlarda bazı taşıma, uygulama ve bağlantı protokolleri belirli bir düzende çalışması amacıyla oluşturulmuştur.
Uygulama katmanında çalışan ve internet sitelerinin görüntülenmesini sağlayan protokol HTTP’dir. Tarayıcıya URL girildiğinde tarayıcı, HTTP protokolüyle istek iletir. Sunucu HTTP protokolüyle ulaşan bağlantı isteğini kabul ederek yanıt olarak web sitesinin kaynağa erişimine imkan verir. Bu sayede internet kullanıcıları web sitesini tarayıcının ekranında görüntüler. HTTP sayesinde aynı işlemler SSL olarak adlandırılan bir güvenlik katmanı üzerinden gerçekleştirilir. Bu sayede kullanıcı adı ve şifre gibi bilgilerin kötü niyetli kişiler tarafından çalınması ve çeşitli güvenlik sorunları yaşanması önlenir. HTTP/2, HTTP ana sürümünün ikinci ana sürümü olup HTTP 1.1 altyapısının üzerine inşa edilmiştir. 2015 yılından itibaren kullanılmaya başlanan HTTP/2 tüm popüler web tarayıcıları tarafından desteklenmektedir.
Web siteniz büyüdükçe faydalandığınız hosting paketini büyütebilirsiniz. Web siteniz büyüdükçe faydalandığınız hosting paketini büyütebilirsiniz. Hosting paketi seçilirken belirli noktalar dikkate alınmakla birlikte web sitesinin değişen ve gelişen ihtiyaçları doğrultusunda farklı paketler kullanılması gerekliliğinin ortaya çıkması normal bir durum olarak kabul edilir. Hosting paketi seçilirken web sitesini ziyaret edecek günlük tahmini kullanıcı sayısı ve site türü başta olmak üzere çeşitli faktörler şeklinde sıralanabilir. Kullanılacak olan platform özelinde Linux ve Windows hosting bulunmaktadır.
Windows hosting hizmeti .ASP ve .ASPX yazılımlarını, Linux hosting paketleri ise PHP yazılımını desteklemektedir. E-mail kullanımı pek çok web sitesi kullanıcısı için son derece önemlidir. Satın alınacak olan hosting paketi ile kaç adet mail hesabı açılabileceği bu nedenle ihtiyaçları karşılayıp karşılamayacağı noktasında dikkatle değerlendirilmelidir. Kurumsal bir şirket web sitesi kurulacağı takdirde, şirket içi veya şirket dışı mail trafiği yoğun olacağından mail kotası ve mail adresi sayısı çok daha önemli bir hale gelecektir. Web hosting paketlerinde disk alanı, web sitesi için sunucu depolama alanında ayrılmış olan kapasiteyi ifade eder. Seçilen paket bir kota belirlemekte olup bu kota kadar barındırma alanı kullanılır. İhtiyaçların değişmesi ve gelişmesi halinde daha yüksek disk alanına sahip hosting paketlerine geçiş yapılmalıdır.
Kontrol panellerinin uyumlu olması durumunda ücretsiz hosting taşıma desteği sağlanmaktadır. Yeni hosting sağlayıcı şirket seçilirken öncelikle veri tabanı ya da yazılım gibi altyapıların uygunluğu değerlendirilmelidir. Hosting sağlayıcı şirketlerin her biri aynı olanaklarla hizmet vermediğinden taşıma öncesi mevcut bilgiler eksiksiz bir şekilde alınmalıdır. Hosting transferi yapılacak yeni hosting sağlayıcı şirketin mevcut ihtiyaçları eksiksiz bir şekilde sağlayacağından emin olunmalıdır.
Teknik desteğin yetersiz olması nedeniyle yapılan hosting taşıma işleminde site içerisinde karşılaşılan problemlerin kısa süre içinde çözülmemesi ve devamında site içi yeni problemler ile karşılaşılmaması için gerekli imkanların sağlanıp sağlanmayacağı araştırılmalıdır. Hosting taşıma sürecinde eklentiler yardımıyla dosya yedekleme işlemlerinin yapılması ihmal edilmemelidir. Yedeklemelerin eksiksiz bir şekilde yapılmasında kullanılabilen bazı eklentiler dosyaların yeni hosting hizmeti üzerine kolaylıkla aktarılmasını sağlayabilmektedir. Eklentilerin yanı sıra yedekleme işlemi için bazı programların kullanılması da mümkündür. Bu sayede mevcut dosyaların güvenliği sağlanabilmektedir.
Hosting sunucularında haftalık ve aylık yedekleme sistemi bulunur. Hosting hizmetlerinde yedekleme asla ihmal edilmemesi gereken çok önemli bir işlemdir. Web sitesinin türüne bağlı olmak kaydıyla özel şekilde yapılandırılacak yedekleme işlemleri web sitelerinde karşılaşılması olası arızalarda ve hatalarda web sitesinin yedekler üzerinden kolay bir şekilde yayın yapmasına imkan verir. Yedekleme işlemleri tercih edilen hosting hizmet sağlayıcılarının sunduğu özel hizmetler dahilinde çok daha kolay bir şekilde yapılabilir. Standart özelliğe sahip olan hosting paketlerinde yedekleme işlemlerinin Plesk ya da cPanel üzerinden yapılması mümkündür. cPanel kullanılarak tam yedek seçeneğiyle site içi tüm veriler yedeklenebilir. Plesk yedekleme sayfasında ise kullanıcılar tercihleri doğrultusunda seçim yapmalı daha sonra yedekle butonuna tıklamalıdır. Böylece Plesk panelde herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmadan kolayca yedek alınması mümkündür.
Hosting paketleri içinde yer alan yedekleme hizmeti sayesinde kolayca back-up alınabilmekte ve sistem içinden alınan yedekler istenildiği zaman ücretsiz bir şekilde yüklenebilmektedir. Web sitesi barındırma hizmeti olan hosting hizmeti, web sitelerinin en önemli ve kritik dosyalarını barındırır. Hosting hizmeti web sitelerinin tüm verilerini sakladığından her tür web sitesi için yedekleme planlarının uygulanması zorunludur. Web sitelerinin yedeklenmesi, olası bir sorunda kolay bir şekilde sitenin yayına devam etmesini mümkün hale getirir. Birtakım kötü amaçlı yazılımlar, saldırılar, hosting sunucularında ortaya çıkması olası arızalar nedeniyle web sitelerinin tüm verileri kaybolabilir. Web sitesinin düzenli bir şekilde yedeklenmesi durumunda web sitesinin yayın hayatına devam etmesi imkanı elde edilir.
1991 yılında Linus Torvalds tarafından geliştirilen Linux yazılımı, günümüzde hosting sağlayıcıları arasında en popüler işletim sistemlerinden biridir. Unix mimarisini kullanan bu sistem zaman içinde gelişti ve yaygınlaştı. Bazı özellikleri sayesinde Linux hostingi diğer barındırma hizmetlerinden daha avantajlı hale getirdi. Örneğin açık kaynaklı olması sunucu optimizasyonlarını kolaylaştırdı. Ücretsiz lisans özelliği maliyet avantajı sağladı. Linux çekirdeğine eklenen PHP desteği içerik yönetim sistemlerinin kurulumunu basitleştirdi. Linux sunucularda WordPress veya Joomla tabanında çalışan web siteler için daha yüksek performansa ulaşmak mümkün. Sitenizin sunucu ve hosting ihtiyaçları için Linux hosting paketleriyle yüksek performans özelliklerine ulaşabilirsiniz.
Kendi web sitenizi kurmak istiyorsanız işe nereden başlayacağınızı bilemiyor olabilirsiniz. Aslında endişe etmenize gerek yok. Çünkü günümüzde web site kurulumunu kolaylaştıran birçok yazılım ve panel var. Size düşen en önemli görev, sitenizi kurmak ve yönetmek istediğiniz altyapıya karar vermek. Linux altyapılı işletim sistemi ve sunucu tercih edenler; cPanel ve Linux hosting hizmetleri tam size göre! Sitenizin içerik yönetim sistemini basit birkaç tıklamayla kurmanız mümkün. Linux hostingin bu bağlamda en önemli avantajı, açık kaynaklı sitelerin kurulmasına uygun altyapı desteğidir. İster WordPress olsun, isterseniz Joomla tabanlı web sitenizi cPanel ve Linux hostingle herhangi bir yardım almadan kolayca kurabilirsiniz.
Web tasarım ve kodlama konusunda deneyime sahip olmayanlar site kurmanın çok zor bir süreç olduğunu düşünür. Oysa temel bazı süreçleri tamamlamak için programlama dilleri hakkında fazla bilgiye sahip olmak gerekmiyor. Linux’un temelindeki PHP programlama dili, basit grafik arayüzlerle bu işleri kolaylaştırıyor. Amatör webmasterların yanı sıra deneyimli web geliştiriciler için de cPanel ve Linux, sunucu ve hosting tarafında birçok pratik çözüme sahip. Bu çözümler sayesinde web site mimarisinde ASP’ye oranla PHP son yıllarda daha fazla ilgi görüyor. Yaygınlaşan internet kullanımı ve web sitelerin farklılaşan ihtiyaçları bunun en önemli nedenleri arasında. cPanel ve Linux hosting sayesinde sitenize dilediğiniz özelliği kolayca ekleyebilirsiniz. Bu sayede web operasyonunuzu geliştirebilirsiniz.
Bilindiği üzere MSSQL kullanan Windows sunucuları ve hosting hizmetlerinde ana programlama dilini Microsoft ASP.NET oluşturur. Mikro çekirdek kullanan Windows’ta işlem hızı düşüktür. Üstelik Microsoft’un sunucu bilgi katmanları, kullanıcı modu ve çekirdek modu diğer programlama dillerini desteklemez. Dahası, Windows sunucu kullanmak için lisans satın almak maliyeti artırır. Oysa Linux lisansı ücretsizdir. Monolitik çekirdek kullanan Linux’un özel yazılımları birçok programlama dilini destekler. Bu yazılımların MySQL üzerinde çalışması ve açık kaynaklı olması sunucu optimizasyonlarını kolaylaştırır. Bununla birlikte Windows’tan Linux’a yeni geçen kullanıcılar belli bir uyum sürecine ihtiyaç duyabilir. Ancak Linux’a alıştıktan sonra pek güçlük çektiklerini söyleyemeyiz.
Linux sunucu ve yazılımları değiştirmek Windows sunucu ve yazılımları değiştirmekten daha kolaydır. Bu kolaylığı web sitelerin gelişen operasyonlarında ihtiyaç duydukları optimizasyonları sağlarken daha fazla hissederiz. Büyük çaplı web projelerinde sunucu optimizasyonları bazen ciddi bir sorun haline gelir. Güncellemenin ardından sunucuyu kapatıp yeniden açmak bile operasyonun bir süre kesintiye uğramasına yol açar. Oysa Linux’ta sunucu yükseltmelerinin ardından sistemi tekrar başlatma gereğini pek duymazsınız. Bu da kesintisiz bir web deneyimi anlamına gelir. Linux hostingin bu gibi birçok konuda sunduğu avantajlar diğer hosting hizmetleri arasında öne çıkmasını sağlıyor. Profesyonel webmasterlar hız, performans ve maliyet avantajları nedeniyle Linux hosting paketlerini daha cazip görebiliyor. Ayrıca web saldırılarından korunma, veri güvenliği, yedekleme hizmetleri gibi konularda da Linux’un avantajlarından yararlanmak istiyorlar.
Web sitelerin domain ve sunucu ihtiyaçlarını uygun fiyat avantajlarıyla karşılayan daha.net Linux hosting konusunda da daima yanınızda. İster bireysel tarafta olsun, isterseniz kurumsal ihtiyaçlarınız için daha.net ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz. 2010 yılından bugüne binlerce kullanıcıyı en hesaplı hosting hizmetleri ile buluşturduk. Teknik destek taleplerini 7/24 hizmet veren deneyimli kadromuzla karşıladık. Daha önce Linux hostingi denememiş kullanıcılar bile verdiğimiz destek hizmetleri sayesinde kaliteli bir web deneyimine ulaştı. Kendi alanında öncü pek çok firma kurumsal ihtiyaçları için daha.net’i tercih etti. Sağladığımız teknik imkanlarla büyümelerine ivme kazandırdık.
Web sitenizi Linux altyapılı sunucuda barındırmak istiyorsanız, Linux hosting paketlerimizi mutlaka incelemelisiniz. Sizler için hazırladığımız 4 pakette farklı ihtiyaçlara uygun çözümler sunuyoruz. Linux hostingde kaç adet site barındıracağınız, disk boyutu, trafik ve diğer kriterlere dikkat etmek gerekir. Paketlerimizde en düşük SSD disk alanı 500 MB, en yükseği ise 5 GB şeklinde. Trafik konusunda alt sınırımız 30 GB, üst sınırımız ise 120 GB. Paketlerimizin diğer özelliklerini ilgili kısımlardan öğrenebilirsiniz.
Paket seçiminin ardından Satın Al butonuna basarak sipariş oluşturabilirsiniz. Linux hosting hakkında merak ettiklerinizi bu sayfada yer alan Sıkça Sorulan Sorular bölümünden öğrenebilirsiniz. Cevabını bulamadığınız sorularınız için ise bizimle iletişime geçebilirsiniz.