Bir VPS hosting servisi seçerken, değerlendirmeniz gereken birkaç şey vardır. Her VPS sağlayıcısının değişik servis paketleri sağlar. Bir paket almak için hızlıca karar vermeden önce araştırma yapmalısınız. Böylece; müşterilerinizin web sitenizi ziyaretinin nasıl geçeceğine karar vermiş olacaksınız.

Disk alanı, göz önünde bulundurmanız gereken ilk şeydir. İhtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak; alacağınız paketin ne kadar disk alanı içermesi gerektiğine karar verebilirsiniz. Eğer çok fazla sayıda bilgi barındırmak istiyorsanız; yüksek bir disk alanına ihtiyacınız olacaktır.

Disk alanı konusunda bir analiz yaparken, şu anki ihtiyaçlarınız kadar gelecekteki ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Bunların dışında; disk alanının genişletilebilir olmasına ihtiyacınız olacaktır. Böylelikle web sitenizin beklediğinizden daha fazla ziyaretçi ağırlaması durumunda; disk alanınızın genişletilebilir olması sizin için bir avantaj olacaktır.

VPS sağlayıcınızın istediğiniz alan adının tescilini yapabileceğinden emin olun. Bazı web hosting şirketleri, en iyi alan adını nasıl bulacağınız konusunda yardımcı olur. Bu tarz bir yardıma ihtiyacınız varsa, bu da değerlendirmeniz gereken bir noktadır.

Bir VPS sağlayıcısı % 99.9 kesintisiz çalışma süresi garanti edebilir. Ancak, Windows işletim sistemine sahip bir VPS kullanıyorsanız, bu oran biraz daha düşebilir.

VPS hosting sağlayıcınız ile ilgili en önemli düşünmeniz gerekenlerden biri de teknik destek sağlaması konusunda olacaktır. Ne zaman ihtiyacınız olursa olsun, destek ekibine hızlı bir şekilde ulaşabilmeniz çok önemlidir. Mail, telefon veya internet konuşması yoluyla hosting servisinize rahatlıkla ulaşabilmelisiniz.

Daha fazla bilgi almak isterseniz VPS Hosting Hakkında A’dan Z’ye Bilgiler konulu yazımıza göz atabilirsiniz.

VPS Sizin İçin Yeterli Değil Mi?

Dedicated Sunucu almak ya da kiralamak zorlayıcı bir karardır. Artan masraflar ve sorumluluğun artışı kaldırılabilecek bir yük gibi görünmeyebilir. VPS bunun için en iyi seçenektir. Dedicated Sunucuların size negatif gelen ücret ve sorumluluk gibi yükümlülükleri olmadan benzer rahatlığı VPS’te bulabilirsiniz.

VPS, donanım üzerinde çalışan sanal bir sunucudur ve kendine ait işletim sistemi vardır. Kullanıcıya root girişi dahil tam yönetici izni sağlar. Tüm sunucu üzerinde tam kontrol sahibi olamazsınız, fakat VPS le kendi mini sunucunuzu yönetirsiniz. Kuruluma bağlı olarak dedicated sunucuda birden fazla sayıda VPS barındırabilirsiniz.

VPS’lerde de belirli sınırlamalar vardır. VPS’inizin bulunduğu sunucuyu öteki VPS sahipleriyle paylaşırsınız. Bu da sunucu donanımının sadece size ayrılan kısmını kullanmanız anlamına gelir. Web siteniz büyüdükçe hafıza, disk alanı gibi ihtiyaçlarınız artacaktır. Bu ihtiyaçların da VPS tarafından karşılanması oldukça güçtür.  VPS planınızı yükseltebilirsiniz ama bir noktada sunucunun barındığı firma size daha fazla kaynak sağlayamaz hâle gelecektir. Çünkü; size daha fazla kaynak sağlaması öteki VPS sahiplerine haksızlık edilmesi demektir. İşte bu gibi zamanlarda, dedicated sunucuya geçmenin zamanı gelmiş demektir. VPS Mi Dedicated Mı? konulu ve VPS ile VDS Arasındaki Farklar Nelerdir? Hangisini Seçmeliyiz? konulu yazılarımızda da seçim konusunda sizleri bilgilendiren içeriklerimiz bulunmaktadır.

VPS Rehberi

VPS ( Sanal Özel Sunucu)’lerin bir çok avantajı vardır. Artık paylaşımlı sunucu kullanmak istemeyenler için, VPS Hosting servisine geçiş yapmak mantıklı bir çözümdür.  Dedicated sunucuya bütçesi yetmeyen ve Paylaşımlı Sunucunun verdiği hizmetlerden fazlasını isteyen kullanıcılar için ideal olacaktır. Sizin de bildiğiniz gibi, VPS’ler donanımsal bir sunucuyu parçalara ayrılarak kullanılır.

Gelin beraber VPS’lerin sağladığı avantajları inceleyelim.

  • Farklı sanal sunuculara farklı işletim sistemleri yükleyip, bunların avantajlarının tadını çıkarabilirsiniz.
  • Birçok websitesine sunuculuk edip bunların her biri için sanal sunucuyu kullanabilirsiniz. Bu şekilde, bir websitesinin başka websitelerle aynı kaynakları kullanmamasını sağlarsınız.
  • VPS’inizi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Sunucunuz üzerinde tam kontrol sahibi olup, yönetebilirsiniz.
  • VPS kurulumu oldukça kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilir.
  • VPS üzerinde değişiklik yapmak kolaydır ve paketinizi yükseltebilirsiniz.
  • Sanal sunucularınızı e-posta, FTP ve yedekleme sistemi gibi uygulamalara adayabilirsiniz.
  • VPS sunucuların temel bir donanımı olduğundan, güçten tasarruf ederler.

VPS’lerin dedicated sunuculardan iyi olduğunu iddia etmiyoruz, fakat kesinlikle daha ekonomiktir. Paylaşımlı sunucu yetersiz geliyorsa ve dedicated sunucuya da bütçeniz yetmiyorsa ideal çözüm VPS kullanmaktır.

Türkiye’de hosting artık daha.net!

Bu yazıyı yararlı buldunuz mu ?