Birçok web yöneticisi ve internet uzmanı size Web sunucusunun, onu yönetmek için kullanılan kontrol paneli kadar değerli olduğunu söyler. Ortalama bir web yöneticisi için, iyi bir hosting kontrol paneli olmayan bir web sunucusunun pek bir işlevi yoktur, hatta yararsızdır diyebiliriz. Kontrol Panellerinin, web sunucularının yönetimini kolaylaştırmak için kullanıldığını biliyoruz. Bu uygulamaları kullanmak isteyen bir çok kişinin olması, bu endüstrideki rekabeti arttırmıştır. Her Kontrol Paneli, diğerlerine kıyasla, güçlü özelliklere sahiptir. Peki, hangi Kontrol Paneli size göre? Siz hangi kontrol panelini tercih ediyorsunuz? Kararsızsanız, size yardımcı olmak için; zirvedeki 4 Kontrol Panelini seçtik ve sizin için inceledik.

1. cPanel

cPanel, Kontrol Panel endüstrisinde en çok tanınan isimlerden biridir. Bu popülerlikle ve kolaylıkla baş edebilecek başka bir Kontrol Paneli piyasada şimdilik yok. Hatta cPanel ve Kontrol Paneli neredeyse eş anlamlı! cPanel’in popülaritesi çığ gibi büyümeye devam ediyor. cPaneli ne kadar çok insan kullanırsa, hakkında o kadar çok kılavuz çıkıyor, bu kılavuzların çıkmasıyla da kullanmak isteyen insan sayısı o kadar artıyor. Peki, cPanel’i bu kadar popüler yapan etken ne? Eğer; bu kontrol panelinin temel özelliklerini iki kelimeyle özetlememiz gerekirse, “kolaylık“ ve “işlevsellik” doğru kelime seçimleri olur. Sonuçta cPanel, YouTube’daki videoları kullanarak, sadece 1 saatten az sürede öğrenilebilecek bir Kontrol Paneli.

2. Plesk

cPanel in popülerliğine yaklaşabilen ikinci kontrol paneli Plesk’ tir. Linux ve Windows tabanlı sunucularla tam uyumlu olarak çalışabilen nadir sayıdaki kontrol panellerindendir. Microsoft tabanlı uygulamalar piyasada popülerleştikçe, Plesk’in popülerliği de aynı şekilde arttı. Tabi bu popülerlikte, ASP, IIS ve MS SQL gibi programlamalarla tam uyumluluğunun etkisi çok büyüktür. Plesk’ in de temel özelliklerini iki kelimeyle özetlemek gerekirse, bu kelimeler “verimlilik” ve “stabilite “ olmalıdır.

3. Virtuozzo Power Panel

Parallels Virtuozzo Power Panel, hem Windows hem de Linux için uyumludur ve bu özelliğiyle öne çıkar. Sunucunuzun yönetimini, bir tarayıcı aracılığıyla rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Web tarayıcınızla; sunucunuzu yeniden başlatabilir, sunucudaki verilerin analizini ve takibini gerçekleştirebilir, bunlar gibi bir çok işlemi kolaylıkla halledebilirsiniz. Eğer VPS hosting servisi almayı düşünüyorsanız, Virtuozzo Power Panel sizin için iyi bir çözüm olacaktır.

4. Server CP

Bir Linux tabanlı kontrol panelidir ve adı genel olarak VPS hosting ile birlikte anılır. Bu kontrol paneli, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve birçok yararlı özellik barındırır. Server CP ile sayısız alan adını yönetebilirsiniz. Bunun dışında, sevdiğiniz web uygulamalarını yüklemeniz oldukça kolay ve hızlıdır.

Sonuç;

İhtiyacınız olan kontrol panelini bulmanız için bu listeden sadece fikir almalısınız. Unutmamalısınız ki, en iyi kontrol paneli, sizin ihtiyaçlarınıza en iyi cevap veren kontrol panelidir. Bu nedenle, kontrol paneliniz için bir karar verirken, öncelikle ihtiyaçlarınızı ve kontrol panellerinin özelliklerini gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

Türkiye’de hosting artık daha.net!

Bu yazıyı yararlı buldunuz mu ?