Web sitenizin tasarımını yeniliyorsunuz ve SEO hizmeti aldığınız bir ekip de var. Peki nelere dikkat etmelisiniz? Siteniz yeni tasarımı ile daha iyi başarılar yakalayabilir mi? Aşağıdaki başlıklar da Sitenizi Arama Motoru Optimizasyonu ve Yeni web tasarım ikilisi ile çok daha üstün başarılara taşıyabilecek ipuçları var.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) ve Tasarım Ekibinizi Tanıştırdınız mı?

Eğer tanıştırmadıysanız, acele edin ve yapın. Siteniz yeni yüzü ile dünyaya açılmadan önce, daha tasarım aşamasındayken SEO ekibinden geri dönüşler ve öneriler almalı. Bir çok kişi bu ekiplerin ayrı tutulması gerektiğini ve bu işlerin ayrı projeler olduğunu savunuyor, ancak doğru bir başarım için en iyi çözüm her iki ekibin birlikte çalışması, hatta iki hizmetin de tek bir firmadan alınması.

Kodlamanızda Geri Adım Atmayın

1995 yılında web tasarımı için tablolar kullanırdık ancak günümüzün altyapıları CSS ve DIV gibi kodlama sistemlerinin daha verimli olduğunu kanıtlıyor. Google tablolar ile hazırlanmış bir siteye karşı bir cezalandırması olmadığını söylese de, hızlı siteleri sevdiğini de açıkça belirtiyor. Ve DIV ile hazırlanan siteler tablolu sitelere göre çok daha hızlılar.

SEO İle İlgili Kod Çalışmalarını Site Açılmadan Bitirin

Ve bunun için sitenin açılmasını 1-2 gün geciktirmeniz gerekiyorsa çekinmeyin. Site bir kere açılıp Arama Motorları tarafından kataloglandıysa, değişikliklerin bu kataloğa yansıması zaman alabilir. Kontağı çevirmeden her şeyi hazırlayın. Yolda kalma riskiniz çok azalır.

Yeni Başlayanlar İçin 301 – Yönlendirme

SEO ile ilgili en önemli başlıklardan biri 301 yönlendirmeleridir. Yeni sitenizin URL yapısı ve navigasyon mimarisi tamamen farklı olabilir. Favorilerden ve google robotlarından eski sayfalarınıza ulaşmaya çalışanlar ise 404 hata kodlu sayfalar görür, ve bunu ne kullanıcılar ne de Arama Motorları hiç sevmez. Bunu önlemenin en kesin yöntemi 301 nolu yönlendirmedir. Eski sayfanızın yerini alan sayfaya yönlenmiş olmasını sağlamayı unutmayın. Bu konuda her iki ekibiniz de size yardımcı olacaktır.

Trafik Analizlerinizi Taşıyın

Trafik verilerinizde bir atlama ve boşluk olmasını engellemek için trafik analiz kodlarınızı yeni sitenize taşıyın. Bu sayede faydaları karşılaştırabilir, performans ölçümleri yapabilirsiniz.

Arama Motoru Optimizasyonu Tek Gecelik Aşk Değildir

Uzun ve devamlı bir çalışma, ilgi ister. Üst sıralara tırmanmak ve yerinizi sabitlemek için ekibinizle entegre olarak çalışın. Rakiplerinizin sizi geçmesini engelleyin. Arama Motoru Optimizasyonu sonsuza dek yapılabilir, ve hep sonuç verecektir.

Sitenizi yenilemeyi düşünüyorsanız hazır site aracımızdan faydalanabilirsiniz ya da arama motoru reklamcılığı ile ilgileniyorsanız; daha.net size bu konuda yardımcı olabilir.

Türkiye’de hosting artık daha.net!

Bu yazıyı yararlı buldunuz mu ?