Dünya genelinde en yaygın içerik yönetim sistemlerinden biri olan WordPress web site kurulumu ve yönetiminde sağladığı kolaylıklarla dikkat çekiyor. Web yazılım alanında herhangi bir deneyimi olmayan kullanıcılar bile WordPress eklentilerini kullanarak sitelerine istedikleri özellikleri kazandırmakta. Eklentilerin basit birkaç tıklamayla aktive olması ve birçoğunun ücretsiz olması WordPress’e yönelik ilgiyi artırıyor. 50 binden fazla eklentisiyle WordPress web siteleri ve kullanıcı deneyimlerini iyileştiriyor. Eğer e-ticaret alanında hizmet veriyorsanız uygun eklenti seçimiyle sitenizin başarılarına yenilerini katabilirsiniz. E-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri hakkında bilgi sahibi oldukça sitenizi daha etkili hale getirebilirsiniz. Böylelikle ürün veya hizmetlerinizi daha geniş kitlelere ulaştırabilirsiniz.  

WordPress E-Ticaret Eklentileri Ne İşe Yarar?  

Web siteniz için WordPress kurulumu gerçekleştirdiğinizde sitenizde sınırlı sayıda özellik aktif durumda olacaktır. Bunun nedeni, WordPress’in başlangıç aşamasında kullanıcılara sınırlı özellikler sunmasıdır. Nitekim web sitelerin faaliyet alanları ve ihtiyaçları farklıdır. Bir site için uygun olan özellikler diğerleri için uygun olmayabilir. Bu noktada WordPress eklentileri devreye girer. Ve web sitelerin kendi ihtiyaçlarına en uygun çözümlerden kolayca yararlanmalarını sağlar. Kontrol panelinde Eklentiler kısmında Yeni Ekle butonuna basıp arama çubuğunu kullandığınızda dilediğiniz eklentiye ulaşırsınız. Bu eklentiler sayesinde web site yöneticileri, sitelerine en uygun çözümleri devreye alıp daha iyi bir hizmet kalitesine ulaşırlar. Web sitelerin faaliyetlerini çeşitli açılardan kolaylaştıran bu eklentiler, kullanıcı tarafında daha kaliteli bir web deneyimini olanaklı kılar.  

Bu çerçevede WordPress e-ticaret eklentilerinde esas amaç, online satış siteleri özelinde operasyonu kolaylaştıran ve daha kaliteli hale getiren çözümleri devreye sokmaktır. WordPress’in diğer alanlarda olduğu gibi e-ticaret alanında da çok fazla eklentisi vardır. Bunların tamamını etkinleştirmeniz gerekmez. Ancak e-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri ile sitenizi üst kulvarlara taşımanız mümkün. Kullanacağınız eklentilerin sayısının artması sitenizin hız ve performansında düşüş riski yaratır. Bunun yerine ihtiyaçlarınızı netleştirip en doğru eklentiyi seçmelisiniz. Böylelikle sitenizin hızı ve performansı düşmez. Aynı zamanda da gereksiz bir iş yükü oluşmaz. Nitekim bazı WordPress eklentileri belli bir konuda sınırlı çözümlere sahiptir. Bu nedenle başka eklentilerle birlikte kullanımı gerektirir. Eklentileri tanıdıkça bu gibi konularda daha isabetli kararlar alabilirsiniz. Doğru seçimler ciro ve kârlılık konusunda mutlaka avantaj sağlayacaktır.  

WordPress’te E-Ticaret Eklentilerinin Genel Özellikleri Nelerdir?  

  • Online mağaza kurmak isteyenler için WordPress eklentileri her şeyden önce maliyet avantajı sağlar. Web geliştirme alanında maliyetleri düşürür. E-ticarete giriş aşamasında düşük sermaye sorununa böylelikle pratik bir çözüm sağlar.  
  • Yazılım alanında hiç deneyim sahibi olmayan kullanıcılar bile bu eklentiler sayesinde profesyonel bir web sitesine sahip olur. Herhangi bir kodlama gerektirmemeleri WordPress e-ticaret eklentilerinin en önemli özellikleri ve avantajlarıdır.  
  • Amatör web sitelerin yanı sıra profesyonel web sitelerde de bu eklentiler sayesinde BT harcamalarından tasarruf imkanı oluşur. Nitekim eklentileri kurmak, yönetmek ve yükseltmek son derece kolaydır. Şirketlerde bu işler için fazla sayıda BT uzmanı istihdam etmeye gerek yoktur.  
  • E-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri web sitelerin kendi ihtiyaçlarına uygun şekilde farklılaşmalarını sağlar. Satışı gerçekleşen ürün veya hizmetlerin konseptlerine uygun şekilde sitelerin kurumsal kimliklerini güçlendirir.  
  • Web site yöneticilerinin yanı sıra kullanıcılar tarafında da faydalı sonuçlar sağlar. Siteye gelen ziyaretçilerin daha kısa sürede daha çok şey yapmalarına yardımcı olur.  
  • Arayüzü geliştirmek için faydalı online alışveriş eklentileri gelişmiş ölçeklendirme sistemlerine sahiptir. Bu sayede farklı kampanya senaryoları geliştirmeye imkan yaratır. Ayrıca satışları ve ödemeleri takip etmeyi kolaylaştırır. 
  • Özel güvenlik çözümleriyle ödemeleri daha güvenli hale getirir. Küresel ödeme ağ geçitlerini destekler. Böylelikle ciro ve kârlılık konusunda imkanları genişletir.  
  • Abonelikler yoluyla müşteri sadakatini artırır. Müşterilerin görüş, öneri veya taleplerini iletmelerine yardımcı olur. Bu sayede müşterilerle etkileşimi artırır.  

WooCommerce  

E-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri denildiğinde akla ilk gelen eklentilerden biri şüphesiz ki WooCommerce eklentisidir. Nitekim WordPress tabanlı site üzerinden satış yapmak isteyenler bu eklentiyi en iyi e-ticaret eklentileri arasında değerlendirir. WordPress e-ticaret sitesi yapımı sırasında bu eklenti yoğun ilgi görür. KOBİ’ler için web hosting paketleri kadar eklentiler de önemlidir. İnternet sitesinde satışı gerçekleşecek ürün veya hizmetler için farklı listeleme çözümleri içermesi WooCommerce’e yönelik ilginin en önemli nedenlerinden biridir. Gerçekten de WooCommerce panosunu kullanarak ürünlerinizi kolaylıkla yönetebilirsiniz. Ayrıca ürün bilgileri hakkındaki güncellemeleri de kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bunlara ek olarak farklı birçok özelleştirme seçeneğinden de yararlanabilirsiniz. Böylelikle web sitenizin bilgi mimarisi en uygun projeksiyona göre kolayca şekillenir.  

Online alışveriş sitelerinde ürün veya hizmetler için modüler görüntüleme seçenekleri önemlidir. Nitekim sitenizde örneğin En Çok Satan Ürünler bölümü oluşturduğunuzda kullanıcılarınız en çok hangi ürünleri sattığınızı görebilir. Veya indirimdeki ürünleriniz için oluşturacağınız alan, kullanıcılarınızın bu ürünlere erişimini kolaylaştırır. Yeni açtığınız ürünler ve benzeri birçok senaryoya göre sitenizde özel modüler alanlar oluşturmak isteyebilirsiniz. İşte bu tür düzenlemeleri WooCommerce eklentisiyle kolayca yapabilirsiniz. E-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri bağlamında bu kolaylık büyük bir fırsattır. Kullanıcı deneyimleri açısından son derece önemli bu tür düzenlemeler sayesinde siteniz WordPress e-ticaret siteleri arasında daha başarılı olma fırsatı yakalar.  

WooCommerce Eklentisinin Özellikleri  

  • Zengin özelliklere sahip açık kaynaklı bir e-ticaret eklentisidir. WordPress e-ticaret sitesi kurmak isteyenler için en iyi eklentilerden biridir.  
  • Farklı özelleştirme seçenekleriyle web sitesini benzersiz kılar. WordPress e-ticaret uygulamaları ile sorunsuz şekilde çalışır.  
  • Farklı birçok ürün listeleme türünü destekler. WordPress e-ticaret şablonları ile yüzde 100 uyumludur.  
  • Ödeme seçenekleri konusunda gelişmiş çözümlere sahiptir. Örneğin WooCommerce Stripe Payment Gateway ile mağazanızda kredi kartı ödemelerini alabilirsiniz. Kullanıcılar ayrıca havale, kapıda ödeme gibi farklı ödeme şekillerini de seçebilirler.  
  • WooCommerce PayPal Payments sayesinde ağ geçitleri yoluyla online ödeme platformlarını veya dijital cüzdanları kullanarak ödeme yapmak mümkündür. Bu tür WordPress e-ticaret çözümleri sitelere ciro ve kârlılık konusunda önemli kazanımlar sağlar.  
  • Mail veya sosyal medya kanalları üzerinden satış yapmak istediğinizde de WooCommerce eklentileri sitenizin ihtiyaç duyduğu teknik çözümleri sağlar. Bunlar da yine WooCommerce’i e-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri arasında görmemizi sağlar.  
  • Global ölçekte faaliyet gösteriyorsanız profesyonel WordPress e-ticaret siteniz için WooCommerce eklentilerinden yararlanabilirsiniz. Bu eklentilerin farklı dil ve para birimlerini desteklemesi bu bağlamda büyük bir avantajdır. Farklı ülkelerden sitenize erişim sağlayan kullanıcılar böylelikle tıpkı kendi ülkelerinde hizmet veren bir site üzerinden alışveriş yapma deneyimi yaşar. Online mağazanın global ölçekte satış başarısı artar.

BigCommerce  

E-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri arasında bir diğer önemli eklenti BigCommerce’tir. Bu eklentinin en önemli özelliği, ölçeklendirme konusunda gelişmiş çözümlere sahip olmasıdır. Nitekim web sitenizde farklı müşteri gruplarına yönelik kampanya projeksiyonları geliştirmek istediniz diyelim. Bu iş için BigCommerce ölçeklendirme sisteminden yararlanabilirsiniz. Diğer taraftan, online ticaret sitelerinde alışveriş sepeti, ödeme adımları, hesap profilleri gibi sayfalar özel tasarım gerektirir. Kullanıcıların oturum açma, hediye çeki kullanma, sipariş geçmişini inceleme gibi ihtiyaçları farklı sayfa tasarımlarını gerekli kılar. İşte bu gibi konularda da en pratik çözümler için WordPress BigCommerce eklentisinden yararlanabilirsiniz.  

Genel olarak baktığımızda, BigCommerce WordPress e-ticaret sitesi için son derece işlevsel bir eklentidir. Nitekim bu eklenti sayesinde kategori yönetiminden ödeme işlemlerine, sipariş hazırlamadan lojistik süreçlerine kadar birçok konuyu tek bir panelden takip edebilirsiniz. E-ticaret sitelerinde bu süreçlerin her biri özel bir farkındalık gerektirir. Bilgi akışında en küçük bir hata bile siteye önemli ticari kayıplar yaşatır. Oysa BigCommerce eklentileri karmaşık işlemlere ihtiyaç duyan stok takibini bile basitleştirir. Aynı zamanda da trend takibi için pratik çözümler sunar. Dahası, BigCommerce’in kendi barındırma sunucularını kullanması da bir diğer avantajıdır. Böylelikle hız ve güvenlik konusunda standartları yükseltir. Fakat bu özelliklerden yararlanmak için BigCommerce hesabınızın olması gerekir. E-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri bağlamında bu tür fırsatları da değerlendirmenizde yarar var.  

BigCommerce Eklentisinin Özellikleri

  • Farklı ölçeklendirme ihtiyaçlarına pratik çözümler sunar. Bu özelliği sayesinde örneğin değişik müşteri gruplarına yönelik kampanya projeksiyonları geliştirmeye imkan tanır.  
  • Web sitesine tek bir lokasyondan birden fazla kanalda veya pazarda satış yapma imkanı kazandırır. Böylelikle WordPress e-ticaret sitesi web potansiyellerinden daha etkin şekilde yararlanır.  
  • PCI uyumlu ve yerleşik bir ödeme deneyimine sahip olması ödeme süreçlerine esneklik ve güvenilirlik katar. WordPress e-ticaret modülü sayesinde kullanıcılar finansal bilgilerini koruma altına alır.  
  • Kategori yönetimi, sipariş hazırlama ve diğer lojistik süreçlerde de BigCommerce eklentisinin sağladığı çözümler faydalıdır. Bu çözümler sayesinde nakliye yönetiminde veri takibi kolaylaşır. Verimlilik ve zaman tasarrufu artar.  
  • WordPress e-ticaret sitesi kurmak kategori yönetiminde esneklik gerektirir. Farklı senaryolara göre kategorilere zaman zaman farklı şekiller vermek gerekir. Bu tür durumlarda da BigCommerce eklenti özellikleri süreçleri kolaylaştırır. Ürünleri WordPress’te özel gönderi olarak depolaması bu bağlamda büyük bir avantajdır. Düzenlemeler sırasında veri kaybı ve uyum sorunu riski bu sayede düşer.  
  • Sosyal medya üzerinden ürün satışını destekler. Ağ geçidi entegrasyonları sayesinde kullanıcılara dijital veya mobil cüzdanlar üzerinden de ödeme imkanı sunar. WordPress siteye bu tür eklentiler yüklemek sitenin dijital dünyada prestijini artırır.  
  • Kendi barındırma sunucularına sahip olması web operasyonunun hızını ve kalitesini artırır. WordPress e-ticaret hosting paketleri ile uyumlu çalışması erişim sorunlarını önler.  
  • BigCommerce’in daha ileri sürümlerinde büyük hacimli trafiği yönetme ve sipariş analizi konularında daha gelişmiş çözümler mevcuttur.  

MemberPress  

E-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri arasında MemberPress eklentisi de bir diğer önemli eklentidir. Sitenizde eğer abonelik tabanlı hizmet veya dijital ürün satışı gerçekleştiriyorsanız e-ticaret konusunda gerekli pek çok çözüme MemberPress ile kolayca ulaşırsınız. Bazı WordPress e-ticaret sitelerinin dijitalde kendi parola korumalı topluluğunu oluşturması gerekir. Söz gelişi online dergi abonelikleri buna bir örnektir. Ayrıca e-ticaret sitelerinde üyelik hesapları oluşturmak ve bunları yönetmek bazen ciddi derecede zor hale gelir. Üye sayısı arttıkça süreç takibi zorlaşır. Örneğin kulüpler ve benzeri organizasyonlarda bu süreçlerin takibi için web site yönetiminde daha pratik çözümlere ihtiyaç vardır. İşte MemberPress ile bir taraftan müşteri yönetimini kolaylaştırabilirsiniz. Bir taraftan da ticari faaliyetlerinizi gerçekleştirirken verimliliğinizi artırabilirsiniz.  

MemberPress Eklentisinin Özellikleri  

  • Abonelik tabanlı hizmetler ve dijital ürünler için çok uygundur. E-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri arasında özel bir yeri vardır.  
  • Kullanıcıların erişeceği içeriği kontrol etme ve yönetme imkanı sunar. İçeriklerinizin belirlediğiniz projeksiyonlara uygun şekilde yayınını gerçekleştirir. Dilerseniz üyeler hakkındaki yorumları da gösterebilir veya gizleyebilirsiniz.  
  • Extra Styling for MemberPress ile kayıt ve giriş sayfalarınızın daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Sitenizdeki tüm buton ve menüleri, kayıt alanlarını ve diğer birimleri bu sayede kolayca özelleştirebilirsiniz.  
  • Farklı kampanya senaryolarına göre promosyon veya hediye kuponu oluşturabilirsiniz. Bu kuponların sayısını, son kullanım tarihlerini ve diğer özelliklerini istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.  
  • Ödeme ağ geçitleriyle entegre şekilde çalışır. Paystack MemberPress ile ağ ödemelerini kabul edebilirsiniz. Eklentiyi yüklemek kolay olduğu gibi anlık veri akış hızı da yüksektir.  
  • Üyelik bitişiyle birlikte hizmetlere erişim otomatik olarak sona erer. WordPress e-ticaret teması üzerinde başka herhangi bir düzenleme yapmaya gerek kalmaz.  

Easy Digital Downloads  

E-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri arasında ele alacağımız bir diğer eklenti Easy Digital Downloads eklentisidir. WordPress e-ticaret denemeleri arasında bu da özel bir kullanım alanına sahiptir. Nitekim sitenizde e-kitap veya PDF türü içeriklerin satışını gerçekleştiriyorsanız Easy Digital Downloads ile birçok çözüme kolayca ulaşırsınız. Özellikle müşteri kayıtlarını takip etmek ve indirim kodlarını ayarlamak için Easy Digital Downloads iyi bir WordPress eklentisidir. Ayrıca gelişmiş ölçeklendirme sistemine sahiptir. Bu sayede satışları kategori bazlı analiz etme imkanı sunar. Farklı pek çok uzantısıyla müşteri yönetimi envanteri konusunda beklentilerinizi fazlasıyla karşılar. Bu nedenlerden dolayı WordPress e-ticaret sitesi kurmak isteyenler için Easy Digital Downloads da en iyi eklentilerden biridir.  

Easy Digital Downloads Eklentisinin Özellikleri  

  • WordPress online alışveriş sitesinde satışı gerçekleşen ve indirilen dosyaların tek panel üzerinden takibini sağlar ve kolaylaştırır.  
  • WooCommerce’e oranla daha özel bir pazara hitap eder. Ancak en az onun kadar sepete ürün ekleme, ürün kontrolü gibi işlemlerde pratik çözümler sunar.  
  • Müşterilerin kendi profillerini oluşturmalarını kolaylaştırır. Bu tür süreçlerde kullanıcı deneyimlerini iyileştirir.  
  • Farklı kampanya senaryolarına göre fiyat belirleme ve indirim yapma gibi işlemleri destekler. Satış performansı analizinde de özel çözümlere sahiptir. 
  • Ödeme konusunda ağ geçitleriyle uyumludur. Çoklu ödeme seçeneklerini destekler. Bu özellikleri sayesinde ciro ve kârlılığı artırır. 
  • Özel raporlar hazırlamak için gelişmiş bir ölçekleme sistemi vardır. Pazarlama entegrasyonlarıyla uyumlu çalışması ilgili birimlerin iş yükünü azaltır.

Yoast SEO  

E-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri arasında önemli bir diğer eklenti Yoast SEO eklentisidir. Nitekim bu eklentinin en önemli özelliği, SEO dünyasına henüz yeni giren kişiler için bile pratik çözümler içermesidir. SEO alanında hiçbir şey bilmeseniz bile Yoast SEO’yu kullanarak sayfalarınız için temel SEO optimizasyonları konusunda önemli iyileştirmeler elde edersiniz. Eklentinin dil desteğinin olması bu bağlamda önemli bir avantajıdır. Kırmızı veya turuncu yanan lambaları yeşil yakmak için neler yapmanız gerektiğini Yoast SEO size basitçe gösterir. Ayrıca içerikleriniz için SEO başlığı oluşturmak, açıklama yazmak, linkleri kısaltmak ve benzeri işlemler için de bu uygulama oldukça başarılıdır. Günümüzde WordPress e-ticaret sitelerinde SEO’ya ilgi artarken Yoast SEO eklentisi kullanımı da doğal olarak artıyor.  

Yoast SEO Eklentisinin Özellikleri  

  • İçerik sayfalarının arama motorları tarafından daha kolay bulunmasına yardımcı olur. WordPress e-ticaret sitelerinde özellikle ürün, marka ve kategori sayfalarını optimize ederken çok işe yarar.
  • SEO alanında deneyim sahibi olmayanların da kullanabileceği basit bir arayüzü vardır. Türkçe dil desteğinin olması bu bağlamda önemli bir avantajdır.
  • Amatörlerin yanı sıra profesyoneller için de pratik çözümlere sahiptir. Manuel bitmesi dakikalarca sürecek denetlemeler Yoast SEO sayesinde saniyeler içinde biter.
  • Sayfayı temel SEO kriterleri ve okunabilirlik açısından iki farklı bağlamda inceler. Standartlara aykırı kullanım şekillerini kırmızı lambayla gösterir. Daha az önemli eksikleri ise turuncu lambayla ifade eder.
  • Eklentinin Schema kısmı daha profesyonel SEO düzenlemelerine imkan yaratır. İçeriğin sosyal medyada nasıl görüntüleneceğini düzenlemek de Yoast SEO üzerinden basit bir iş haline gelir.
  • Bu eklentiyi iyi kullanan siteler organik aramalar üzerinden daha fazla trafik çekme imkanına sahiptir. Bu özelliği sayesinde Yoast SEO WordPress e-ticaret sitelerinde ciro ve kârlılık artışına katkı sağlayan en önemli eklentilerden biridir.

WPForms  

Online alışveriş sitelerinde kullanıcılar zaman zaman çeşitli sorunlar yaşar. Bu gibi durumlarda sorunlarını iletebilecekleri özel alanlara ihtiyaç duyarlar. Geri bildirimde bulunmanın yanı sıra site yetkililerine soru sormak da isteyebilirler. Sitenin verdiği hizmetlerin yanı sıra ürünler hakkında da soru sormak isteyebilirler. Bu tür durumlarda WPForms eklentisi süreçleri basitleştirir. Nitekim WordPress’te iletişim formu ve benzeri formlar oluşturmak istediğinizde WPForms eklentisini kullanmanız yeterlidir. E-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri arasında WPForms da yine kullanıcı deneyimleri bağlamında önemlidir. Müşteri sadakatini artırır ve siteye olan güven duygusunu pekiştirir.  

WPForms Eklentisinin Özellikleri  

  • Kullanıcı dostu arayüze sahiptir. WordPress’te en basit ve en kolay şekilde iletişim formu oluşturmayı sağlar.  
  • Sürükle-bırak yöntemiyle çalıştığı için hazırlık süreçlerinde zaman ve verimlilik kaybı yaratmaz.  
  • İletişim formlarının yanı sıra sipariş formları, ödeme formları, abonelik formları ve benzeri formları da WPForms eklentisi ile kolayca hazırlamak mümkündür. Üstelik formların işlevsel niteliklerinin yanı sıra estetik nitelikleri de yüksektir.  
  • E-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri arasında WPForms eklentisi birçok özelleştirme seçeneğine sahiptir. Bunlar arasında karar verirken sitenizin konseptini ve hitap ettiğiniz kitleyi dikkate almalısınız.

En Ucuz WordPress Hosting İçin Adresiniz daha.net!  

E-ticaret siteleri için en faydalı WordPress eklentileri konulu bu yazımızı küçük bir hatırlatmayla tamamlamak istiyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz 6 WordPress eklentisi sitenizi online alışveriş sektöründe iyi noktalara getirecektir. Ancak daha iyi sonuçlara ulaşmak için hosting seçiminize de dikkat etmelisiniz. Nitekim WordPress hosting paketleriyle WordPress’in tüm özelleştirme yeteneklerine sahip olursunuz. Böylelikle eklenti kullanımında sunucu tarafında önemli bir sorun yaşamazsınız. Oysa hosting seçiminiz uygun değil ise eklentilerin sağlayacağı başarılar da sınırlı olacaktır. En ucuz WordPress hosting için ise daha.net fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Türkiye’de domain, hosting ve sunucu hizmetleri alanında lider oyunculardan biri olan daha.net ucuz WordPress hosting paketleri ile web sitelere maliyet avantajı sağlıyor. Paketlerimizin içeriğini görmek için linki tıklayabilirsiniz.  

Türkiye’de hosting artık daha.net! Bu içeriklere ve hizmetlerimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bu yazıyı yararlı buldunuz mu ? 3