Tipik bir web hosting paketi, web sitenizi oluşturabilmeniz için ihtiyacınız olan çeşitli özellikleri içerir. Hosting servisinize göre, çeşitli özellikleri kapsayan, farklı hosting paketleri bulabilirsiniz. Minimumda, web sitenizin temel ihtiyaçlarını karşılayacak bulmanız çok da zor değildir.

Ancak, bazı durumlarda çeşitli ek özelliklere ihtiyaç duyarsınız. Hangi ek özelliklere ihtiyacınızın olduğu, web sitenizin tarzı ve web sitenizden nasıl bahsedilmesini istediğinize göre değişir. Bu noktada, alacağınız web hosting paketinde ne gibi özelliklere ihtiyaç duyacağınızı belirlemek önemlidir.

Bazı web hosting özellikleri, her tarzda ve kapsamda web siteleri için gereklidir. Hosting servisiniz, eğer standart pakette bu özellikleri barındırmıyorsa, bu özelliklere sahip olabilmek için ek ücret ödemeniz gerekebilir. Hosting servisiniz, bu özellikleri hiç bir şekilde size sunamıyor mu? O zaman başka bir hosting servisi aramaya başlamanızın zamanı gelmiş demektir.

Peki, tüm web sitelerinin ihtiyacı olan web hosting özellikleri nelerdir?

Yeterli depolama kapasitesi: Hosting pakediniz, web sitenize koyacağınız herşeyi içermeye yeterli disk alanına sahip olmalı.

Yeterli bant genişliği: Web sitenizin aldığı trafik arttıkça, bu trafiği kaldırabilecek bant genişliğine sahip olmanız önemlidir. Bu yüzden hosting servisinizin size sağlayacağı bant genişliğine dikkat edin.

FTP: FTP, yani Dosya Transfer Protokolü, bilgisayarınızdan web sitenize içerik yüklemenizi sağlar. Çoğu web hosting servisi, FTP’yi standart pakette bulundurur.

Teknik destek: Teknik problemlerle karşılaştığınız ilk andan itibaren sizi yönlendirebilecek bir hosting servisine mi ihtiyacınız var? İşte bu yüzden hosting paketi seçerken teknik destek hizmeti bulundurup, bulundurmayacağına dikkat etmeniz gerekir.

Çalışma süresi: Web sitenizin çalışmamasına tahammül edebilir misiniz? Cevabınız, eminiz ki, hayırdır. O yüzden de çalışma süresi yüksek olan bir hosting paketine ihtiyacınız var. %90′ın üzerinde hatta %90′lara varan çalışma süreleri vaat eden hosting paketleri bulabilmeniz mümkün. Biz de bu tarz paketleri seçmenizi öneririz.

E-posta: Eğer iş amaçlı bir web sitesi oluşturacaksanız, profesyonel e-posta adreslerine ihtiyacınız olacaktır. Bu yüzden web hosting paketinizin kaç e-posta hesabı içerebileceğine dikkat etmenizde yarar var.

Kontrol paneli: Bütün özellikleri kullanıcı dostu, tek bir panelden yönetmenizi sağlayacak bir kontrol paneli sağlayacak hosting paketi seçmeniz, sunucunuzun yönetiminde, size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Türkiye’de hosting artık daha.net!

Bu yazıyı yararlı buldunuz mu ?