Vps mi? Reseller mı? Yoksa dedicated server mı? Web sitenizin durumuna göre bu seçeneklerden hangisi size daha uygun onu inceleyeceğiz.

Öncelikle bu 3 terimi size açıklamanın daha yararlı olacağını düşündüğümüz için işe reseller>vps>dedicated şeklinde bir sıralama ile başlayalım.

Reseller Nedir?

Reseller hesabı birden fazla webhost hesabını barındırır, reseller hesabı ile belirlenen limite kadar host hesabı açabilirsiniz.

Vps Nedir?

Vps, virtual private server yani özel sanal sunucu anlamına gelir. Sunucuların virtuozzo ile bölünmesinin ardından vps kurulumları yapılır. Ortalama bir sunucu 4 ila 8 adet vps hesabı barındırabilir. 1 vps hesabının içine de yine limiti kadar reseller hesabı açmak mümkündür.

Dedicated Server Nedir?

Bir sunucunun tümüyle hosting amaçlı kullanılması ve bu sunucunun bu amaç çerçevesinde bir başkasına kiralanmasına dedicated hosting denir.

Hangisi Bana Daha Uygun? Nasıl Karar Verebilirim?

Öncelikle yukarıda anlattığımız seçeneklerden birisini seçmeniz gerektiği zaman oturup bir hesaplama yapmanız gerekiyor. Şöyle ki, host edeceğiniz sitenin tekil hitini, harcadığı cpu oranını ve aylık kullanılan bandwith yani trafik oranını düşünerek bu seçimi yapmalısınız. Mesela sadece 1 web sitesine sahip iseniz ve ortalama %10-15 cpu kullanıyor ise siteniz sizin için reseller tercih etmek yeterli olacaktır. Ek olarak1 den fazla web sitesi barındırmak istiyor ve cpu oranı %5-10-15 arasında gidip geliyor ise yine bir reseller paketi seçmeniz mantıklı olacak. Reseller paketleri genellikle 5-10.000 gibi tekil kullanıcıya kadar sorunsuz bir şekilde işinizi görecektir.

daha.net’in reseller seçeneklerini inceleyelim ve ne demek istediğimizi biraz daha detaylandıralım.

daha.net müşterilerine 2 farklı paket seçeneği sunuyor. Bunlardan bir tanesi, standart paket diğeri ise pro paket. Bu paketlerden herhangi birini alanlara ücretsiz alan adı da veriyor daha.net. Windows ve Linux olarak iki seçenek var eğer siteniz php, mysql gibi scriptleri kullanan bir site ise linux kullanmanız gerekiyor eğer asp, html ise windows tercih edebilirsiniz.

Reseller / Bayi paketi satın alırsanız birden fazla web sitesini rahat bir şekilde barındırmanız mümkün.

Eğer siteniz yüksek cpu kullanıyorsa artık size bir vps gerekli demektir. Vps kiraladığınızda vps’in kullandığı ram oranı da çok önemli bu ram oranına göre sitenizin işlem hızı doğal olarak etkilenecektir.

daha.net’in vps paketlerinden birisini tercih etmeniz sizin için büyük bir kâr olacaktır. daha.net Cloud yani küme ölçülendirebilme sistemi ile ve mevcut vps paketleri ile sahip olabileceğiniz en iyi vps paketlerini size sunuyor. Vps paketi satın aldığınızda isterseniz reseller hesapları açabilirsiniz. Çoğu firma vps konusunda yedeklemeyi müşterilerine bırakırken daha.net düzenli olarak yedeklerinizi alıyor ve herhangi bir olumsuz durum karşısında yedeklerinizi sürekli koruma altında tutuyor. Ubuntu, CentOS, Gentoo veya Debian seçeneklerinin yanı sıra size Raid 10 sistemi ile %100 Uptime garantisi sunuyor.

Hosting satışı yapmayı düşünüyorsanız veya çok fazla hite sahip bir siteniz varsa dedicated sunucular tam size göre diyebiliriz.

daha.net’in dedicated sunucu paketlerine şöyle bir göz atalım; Türkiye lokasyonlu datacenter da hizmet veren daha.net yüksek performans isteyenlere yüksek performanslı sunucuları ile kaliteli bir hizmet sunuyor. Eğer sizde daha.net dedicated hizmetinden yararlanmak istiyorsanız sadece 0212 259 55 00 numaralı telefonu aramanız yeterli.

Konumuzu toparlayacak olursak, resller, vps veya dedicated seçimi tamamen sizin barındıracağınız site kapasitesine ve kullanım amacınıza göre değişecektir. Eğer hosting hizmeti verecekseniz kesinlikle dedicated kiralamanız gerekiyor. Eğer birden fazla küçük siteyi barındıracaksanız reseller, hitli ve cpu oranı yüksek olan siteleri barındıracaksanız vps seçmelisiniz.

Seçimlerinizi yaparken bu konuyu göz önünde bulunduracağınızı düşünerek yukarıda daha.net‘in sizlere sunduğu çeşitli paketleri incelemeniz hem bütçeniz açısından hem de aradığınız kaliteli performansı bulmanız açısından önem teşkil ediyor.

Dedicated seçiminde veya diğer yapacağınız webhost seçimlerinde neden daha.net‘i öneriyorsunuz diye sorabilirsiniz ki gerçekten de sormanız çok doğal. Özellikle daha.net‘ten dedicated hizmeti alan sitelerin arasında büyük referansların olduğunu belirtmek yeterli olur. Yeterli değil diyorsanız, referanslarımız sayfamıza göz atabilirsiniz.

Ayrıca daha.net sunduğu plesk kontrol panelleri ile hem ekonomik hem de kolay kullanım seçeneği sağlamakta. Resmi Plesk partneri olan daha.net perakende ve reseller/bayi olarak iki panel seçeneği sunuyor.

Peki sadece plesk panel mi kullanabilirim?

daha.net plesk panel seçeneği sunduğu gibi cPanel seçeneğini de sunuyor müşterilerine, sınırsız alt hosting hesabı açma, bağımsız dns ve ssl yönetimi, tek tıkla uygulama kurulumu gibi birçok ayrıcalığa sahip oluyorsunuz. Vps ile birlikte cPanel alırsanız sınırsız alan adını tanıtabiliyorsunuz.

Türkiye’de hosting artık daha.net!

Bu yazıyı yararlı buldunuz mu ?