Blogunuz var veya sıfırdan bir blog açıp para mı kazanmak istiyorsunuz? Öyleyse doğru yerdesiniz. Bu yazıda bloglarınız ile nasıl para kazanabilirsiniz, para kazanma yöntemleri nelerdir bunlardan bahsedeceğiz. Her blog para kazanmak için açılmayabilir. Para kazanma 2. planda olan markalaşmış bloglar da var. Bu bloglar büyük ziyaretçi kitlelerine sahip. Ancak açılan blogların bir çoğu da para kazanmak için açılmakta.

Blogunuzda başta Google’un hizmeti olan Adsense reklamlarını veya hizmet veren birçok reklam firmasının reklamlarını yayınlayabilirsiniz. Blogunuzdaki bu reklamlara ziyaretçileriniz tarafından tıklanma sayısına göre para kazanırsınız. Tıklama bazlı sistemler olduğu gibi ziyaretçi sayınıza göre para kazanabileceğiniz firmalar da var. Bu firmaların reklamlarını Pop-up olarak blogunuza eklediğinizde günlük 1.000 ziyaretçiye ortalama 1TL civarında kazanabilirsiniz. Blogunuzun ziyaretçi sayısı ne kadar önemli ise Tıklama bazlı reklamların döşenmesi de önemlidir. Örneğin: 1000 ziyaretçisi olan bir blog Google Adsense reklamlarından 15-20 civarında tıklama alıyorsa günlük ortalama 1$ kazanabilir. Ancak iyi bir reklam yerleşimi ile bu tıklanma sayısını 35-40′a da çıkartabilirsiniz. Böylece daha fazla (2$) para kazanabilirsiniz. Peki blogunuzda sadece tıklama sayısı mı önemlidir derseniz; içerik de çok önemlidir. Özgün içerikli bloglara Google Adsense tıklama başına daha çok ücret verir. Sıradan bir siteye 0.03$ 0.05$ gibi oranlar verirken özgün bir bloga tıklama başına 0.10$ – 0.25$ civarında ücret yazabilir.

Blogunuzdan para kazanmanız için reklam şirketlerinden bahsetmiştik. Bu reklam firmaları nelerdir? Hangi sistem ile çalışırlar? Kaç Tl – $ yazarlar? gibi soruların cevaplarını da aşağıdan bulabilirsiniz.

Google Adsense, Adport, Amazon ads, daha.net gibi tıklama bazlı çalışan reklam firmaları vardır. Bunların yanı sıra popup kodlarıyla çalışan firmalar da vardır.

daha.net Satış Ortaklığı: daha.net Türkiye’deki iddialı firmalardan birisi. Satış ortaklığı başvurunuzu yaptıktan sonra gönderdiğiniz ziyaretçiler daha.net’ten web hosting satın alırlar ise komisyonunuzu da alıyorsunuz. Karlı bir satış ortaklığı.

Adsense: İçeriğe göre tıklama başına farklı rakamlar verebilir. Bir sayfada max 3 reklam kullanabilirsiniz. Aksi takdirde banlanma söz konusudur.

Blogunuzun günlük ziyaretçisi 1000 civarında ise Popup reklam kullanmanız tavsiye edilmez. Ancak 4000 – 5000 ziyaretçili bloglarda yüksek kazançlar elde etmek için popup reklamını kullanabilirsiniz. Bloglarınızın ziyaretçisi az ise reklam yerleşimlerini tekrar gözden geçirerek kazandığınız ücreti yükseltebilirsiniz.

Bloglarda Adsense için yapılmış temalar bulunmaktadır. Eğer ziyaretçilerinizin reklamlarınıza daha fazla tıklamalarını isterseniz bu tür temaları bloglarınızda kullanabilirsiniz.

Bloglarınız ile farklı yollardan da para kazanabilirsiniz. Blogunuzu özgün yazılar ile güncellemeniz blogunuza çok faydalı olacaktır. Kısaca özgün yazı nedir? dersek; başka bir internet sitesinde bulunmayan yalnızca 1 blogda bulunan yazıdır. İnternet ortamında hiç bir blogda bulunmayan sadece bir blogda bulunan yazılardır diyebiliriz.

Özgün yazının ne gibi faydaları olabilir? Özgün yazı ile güncel tutulan bloglar Google tarafından değerlendirmelerde daha ön plandadır. Popüler olan blogunuzdan para kazanmamak elde değil. Örneğin bir link satışından para kazanabilirsiniz. Blogunuzdan toplamda 5 adet link satışı yaparsanız aylık iyi miktarlarda para kazanabilirsiniz.

Link satışlarının yanı sıra yeni bir konu ile blogunuzda bir başka blogun tanıtımını yaparak da para kazanabilirsiniz. Aylık en fazla 4 adet tanıtım yapabilirsiniz. Bunun nedeni; bir tanıtım konusunun en az 1 hafta anasayfada kalma zorunluluğu olmasıdır.

Gördüğünüz gibi bloglardan farklı yöntemler ile para kazanmak mümkün ve birazcık uğraş verdikten sonra gayette kolay. Bloglarınızın güncel kalması, özgün olması, ziyaretçi sayısının yüksek olması, da değeri yüksek olması demek rahatlıkla blogunuzdan para kazanabilirsiniz demektir.

En fazla para kazanabileceğiniz blog içerikleri nelerdir?

Başta film ve dizi bloglarından daha fazla para kazanabilirsiniz. Filmleri güncel olarak blogunuza ekler ve dizileri de günü gününe düzenli olarak eklerseniz bu içerikteki bloglarınız binlerce ziyaretçiye ulaşır. Film ve diziler Google arama motorunda en fazla aranan içeriklerden bazılarıdır.

İkinci olarak oyun bloglarını öneririz. Oyun hilelerini, yamalarını ve download linklerini paylaşarak bloglarınıza yüzlerce, binlerce ziyaretçi kazanabilirsiniz. Önemli olan oyun hilelerini, haberlerini eksiksiz ve düzenli bir şekilde blogunuza eklemek.

Üçüncü olarak ise daha fazla link satışı yaparak para kazanabileceğiniz kişisel bloglar veya teknoloji içerikli bloglar. Kişisel bloglarınıza her gün kendinize dair, aklınıza gelen her olayı yazabilirsiniz. Bol kazançlar dileriz.

Türkiye’de hosting artık daha.net!

Bu yazıyı yararlı buldunuz mu ?